Argan Cosmetica

Cosmeceuticals: de Nieuwste Doorbraak in de Huidverzorging

de Nieuwste Doorbraak in de Huidverzorging
Leer hier alles over deze nieuwe doorbraak

Tegenwoordig zijn cosmeceuticals het onderwerp van gesprek. In tijdschriften en op het internet zul je er veel artikelen over vinden.

Cosmeceuticals worden gezien als de nieuwste doorbraak in de huidverzorging en velen zeggen dat deze producten klinische verbeteringen hebben aangetoond voor tal van huidaandoeningen, zoals huidveroudering, en langdurige blootstelling aan de zon en UV-straling.

De slimme consument wil natuurlijk eerst weten wat cosmeceuticals zijn en of de grote ophef over deze producten slechts een marketing hype is. Ze willen weten hoe deze producten werken en wat ze onderscheidt van andere huidverzorgingsproducten op de markt. Velen zijn ook nieuwsgierig naar hoe ze kunnen weten welk type cosmeceutisch product het beste bij hun huidverzorgingsbehoeften passen.

Diepere kennismaking met cosmeceuticals

Wat zijn cosmeceuticals? Een cosmeceutisch product is een formule die de schoonheidsvoordelen van cosmetica combineert met de bewezen herstellende effecten van bepaalde ingrediënten. De formule wordt ontwikkeld door farmaceutische wetenschappers. Er zijn vijf categorieën die deel uitmaken van cosmeceuticals. Dit zijn anti-oxidanten, retinoïden, bleekmiddelen, hydroxy zuren en botanicals. Om te kunnen begrijpen welke categorie het beste bij je huidverzorging past, is het belangrijk inzicht te hebben in deze categorieën.

Anti-oxidanten

Naarmate de huid ouder wordt, heeft het veel te maken met schade door oxidatie en blootstelling aan tal van omgevingsfactoren. Om een ​​beter inzicht te krijgen in de effecten van oxidatie op de huid, kun je denken aan een metaal dat geoxideerd is, wat gewoon betekent dat het gaat roesten. De huid echter, roest niet wanneer het wordt blootgesteld aan oxidatie, maar in plaats daarvan wordt de huid droog en gaat rimpels vertonen. Hier kunnen anti-oxidanten bij helpen.
Cosmeceutische producten bevatten krachtige anti-oxidanten, zoals vitamine C, vitamine E en niacinamide. Naast het feit dat het een van de meest krachtige anti-oxidanten is, speelt vitamine C ook een belangrijke rol in collageensynthese en fungeert ook als een bleekmiddel. Vitamine E maakt deel uit van de krachtige anti-oxidanten en heeft het vermogen om de huid tegen UV-beschadiging te beschermen. In combinatie met zonnebrandcrème reduceert Vitamine E de tekenen van veroudering veroorzaakt door blootstelling aan de zon aanzienlijk. Niacinamide is een vitamine B die wordt gebruikt bij de behandeling van rosacea en een vale, gele huid. Niacinamide is bewezen veilig te zijn voor gebruik en zeer zacht te zijn voor bijna alle huidtypes.

Retinoïden

Wat zijn retinoïden? Als je de ingrediënten van cosmeceuticals bekijkt dan zul je altijd retinoïden terugvinden in de lijst. Retinoïdezuur (afgeleid van vitamine A en retinoïden genaamd wanneer het een groep is) is eigenlijk de standaard die wordt gebruikt om de effectiviteit van alle cosmeceuticals te meten. Naast retinoïdezuur bevatten cosmeceutische producten ook retinaldehyde en esters.
Retinoïdezuur is effectief tegen ernstige acne en heeft ook immense anti-aging eigenschappen. Het kan lijntjes en rimpels minimaliseren, en ook zonnevlekken en ouderdomsvlekken oplichten. Retinoïden leiden tot een verdunning van de epidermis (de zichtbare laag van de huid) en stimuleert regeneratie van de epidermis. Retinoïden hebben enkele bijwerkingen, zoals roodheid en huidirritatie.

In een van onze toekomstige berichten zullen we ingaan op de overige drie categorieën die deel uitmaken van cosmeceuticals.

Blijf je vrienden vragen onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer gezondheids- en schoonheidstips publiceren!

Schrijf een reactie