Argan Cosmetica

Honing: Een Krachtig Wapen Tegen Ouder Worden

Een Krachtig Wapen Tegen Ouder Worden
Gebruik honing niet alleen om te eten!

Honing smaakt geweldig op toast en maakt je thee lekker zoet. Maar wist je dat honing ook een schoonheidsproduct is? En wist je dat honing een voedzaam en ontspannend effect heeft op de huid? Als je je huid wil verwennen en een jeugdig aanzien wil geven zou je schoonheidsbehandelingen met honing moeten maken!

Het mooie van zelf je eigen schoonheidsproducten met honing maken is dat je alleen verse ingrediënten gebruikt. Je verhindert daardoor dat je bloot komt te staan aan allerlei toevoegingen, conserveringsmiddelen en andere chemische stoffen. Deze zijn namelijk vaak giftig, niet alleen voor je huid maar ook voor je totale gezondheid.

Cleopatra en Poppea Gebruikten Al Honing Om er Jong Uit te Zien

Honing wordt al vele eeuwen lang geprezen als een belangrijk anti-aging product voor de huid. Schoonheden uit de geschiedenis zoals Cleopatra, koningin van Egypte en Poppea, vrouw van de beruchte Romeinse Keizer Nero, gebruikten honing voor de verzorging van huid en haar. Deze legendarische schoonheden geloofden dat ze met honing hun jeugdige uiterlijk zouden kunnen behouden. Maar is het waar wat deze legendarische schoonheden beweerden?

De Wetenschap Achter Jong Blijven met Honing

Het blijkt dat Cleopatra en Poppea niet alleen erg knap waren maar ook erg verstandig. Honing zit vol met anti-oxidanten en flavonoïden .Anti-oxidanten beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en helpen bij het vernieuwen van beschadigde cellen. Anti-oxidanten staan er ook om bekend dat ze aanzetten tot celvernieuwing. Flavonoïden zijn ook anti-oxidanten en geven honing krachtige anti-aging eigenschappen. Honing is ook een bevochtigingsmiddel en dat betekent dat het in staat is vocht aan te trekken en vast te houden. De huid blijft daardoor zacht en glad. Een ander positief effect van honing op de huid is dat het vochtniveau in de huid opgebouwd wordt zonder dat de huid vettig wordt.

Klaar Voor Je Doe-Het-Zelf Schoonheidsbehandeling met Honing?

Hier is een erg eenvoudige schoonheidsbehandeling met honing. Het recept is zo simpel dat je maar éên ingrediënt nodig hebt! Je raadt het al! Ruwe honing! Dit gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige huid. Honing reinigt en zuivert de huid op een heel milde manier. Je hoeft daardoor niet bang te zijn voor een reactie (behalve natuurlijk wanneer je tot die heel kleine minderheid behoort die allergisch is voor honing).

De Schoonheidsbehandeling met Honing

Als je eenmaal ruwe honing hebt hoef je alleen maar één lepel ervan als een masker op je gezicht aan te brengen. Laat het honingmasker ongeveer 20 minuten zitten en spoel het daarna met water af. Voor het beste resultaat doe je dit 3-4 keer per week.

Probeer dit heerlijke gezichtsmasker van honing eens uit en je voelt je al gauw de koningin te rijk!

Blijf je vriendinnen vragen onze Facebook pagina te ‘liken’, dan blijven wij tips voor gezondheid en uiterlijk posten!