Argan Cosmetica

Misstappen in Huidverzorging, Leer van de Fouten

Misstappen in Huidverzorging, Leer van de Fouten
Pas op waarmee je je huid wast.

Als je een prachtige huid wilt hebben, zou je moeten weten hoe je je huid goed kunt verzorgen. Veel vrouwen verzorgen hun huid, maar het slechte nieuws is dat sommige vrouwen hun huid meer kwaad dan goed doen met hun verzorgingsritueel.

Hoe verzorg jij je huid? Weet je zeker dat je jouw huid niet beschadigd? Weet je het absoluut zeker? Voordat je paranoïde wordt over de dingen die je misschien wel fout doet, zijn er hier een paar van de meest voorkomende misstappen in huidverzorging.

Meest voorkomende misstappen in huidverzorging

 1. Je kunt iedere milde gezichtsreiniger gebruiken om je gezicht te wassen.

  Dit is absoluut een misverstand. Gezichtsreinigers zijn speciaal ontwikkeld voor verschillende huidtypes. Zorg ervoor dat je een milde gezichtsreiniger kiest die is afgestemd op jouw huidtype.

 2. Je zou je gezicht zo vaak mogelijk moeten wassen.

  De meeste vrouwen maken zich zorgen over een vette of vieze huid. Vaak wassen ze hun gezicht wanneer ze voelen dat de huid gaat plakken of begint te glimmen. Dit is eigenlijk een andere fout die je zou moeten voorkomen.
  Door je gezicht te vaak te wassen, wordt je huid ontdaan van essentiële oliën en de natuurlijke hydratatie verstoord. Uiteraard droogt je huid hierdoor uit. Als de essentiële oliën worden verwijderd, neemt de huid in sommige gevallen een tegenmaatregel. De talgklieren zullen meer talg of natuurlijke oliën gaan produceren.
  Als je een vette huid hebt, zal het je geen goed doen de huid vaak te wassen. Hetzelfde gaat op voor ieder ander huidtype. Het is het beste om je gezicht iedere dag te wassen, één keer nadat je wakker wordt en nog een keer voordat je naar bed gaat.

 3. Gebruik zonnebrandcrème alleen als je naar het strand gaat.

  Veel mensen, niet alleen vrouwen, maken deze fout. Om één of andere reden geloven veel mensen dat zonnebrandcrème alleen gebruikt moet worden als je naar het strand gaat. Zonnebrandcrème is een bescherming tegen de zon. Maar de zon schijnt niet alleen op het strand, toch?
  De UV-stralen van de zon veroorzaken rimpels en fijne lijntjes. Dit is eigenlijk de belangrijkste oorzaak van rimpels. Om rimpels te vermijden moet je niet alleen dagelijks zonnebrandcrème aanbrengen. Nog belangrijker is de zorg over hoe je jezelf beschermt tegen huidkanker. De UV-stralen van de zon kunnen huidkanker veroorzaken.
  Als het om zonnebrandcrèmes gaat geldt, hoe hoger de SPF of beschermingsfactor, hoe beter het voor je huid is. Je moet er ook voor zorgen dat je minstens 15 minuten voordat je de deur uitgaat zonnebrandcrème op je huid aanbrengt.

 4. De vochtinbrengende crème overslaan.

  Het hydrateren van de huid is erg belangrijk. Je huid verliest vocht door zweten en wassen. Je merkt dat je iedere dag zweet. Ook de blootstelling aan de elementen, zoals de zon, wind en koude temperaturen beroven je huid van zijn vocht. Als je een droge en schilferige huid wilt voorkomen, zou je je huid iedere dag moeten hydrateren.

 5. Arganolie niet gebruiken op je huid.

  Je huid zal vele voordelen missen als je deze olie niet op je huid gebruikt. Arganolie zit boordevol bestanddelen die goed zijn voor de huid, zoals sterolen, carotenoïden, vitamine E, essentiële onverzadigde vetzuren, ferulinezuur en andere anti-oxidanten.

En heb je je huid goed verzorgd of heb je deze alleen maar beschadigd?

Schrijf een reactie