Argan Cosmetica

Mannen! Start Met Smeren! Lees Hier Waarom

Mannen! Start Met Smeren! Lees Hier Waarom
Gebruik arganolie dagelijks!

De meeste vrouwen gebruiken zonnebrandcrème vaak om rimpels te voorkomen, nog meer dan voor de angst voor huidkanker. Hun motieven kunnen twijfelachtig zijn en hun prioriteiten moeten wellicht worden aangepast, maar ze doen in ieder geval datgene wat belangrijk is en dat is het aanbrengen van zonnebrandcrème.

Van onze mannelijke wederhelften kan echter niet hetzelfde worden gezegd. Recente studies tonen aan dat mannen meer kans hebben op huidkanker dan vrouwen. Als aanvulling op dit verontrustende feit, bevestigen dermatologen dat mannen die ouder zijn dan 50 een hogere kans hebben om melanoom te ontwikkelen, de meest dodelijke vorm van huidkanker. Heeft genetica hier iets mee te maken? Waarschijnlijk. Maar een recent onderzoek toont een andere mogelijke oorzaak aan…het gebrek aan inzicht van mannen over het belang van het aanbrengen van zonnebrandcrème.

Bad boys

Slechts een derde van de ondervraagde mannen zei dat ze hun huid ‘altijd’ beschermen tegen de zon als ze naar buiten gaan. Terwijl bijna 50% van hun vrouwelijke wederhelften dagelijks tijd investeren om zonnebrandcrème op te smeren. Ongeveer 11 procent meer mannen gaf toe dat zij er de voorkeur aan geven om te genieten van de zon en zich geen zorgen willen maken over hoe ze zich ertegen kunnen beschermen. En bijna 50% geeft toe dat ze niet weten hoe ze hun huid moeten onderzoeken op tekenen van beschadiging en huidkanker.

Bewustzijn vergroten

Deze angstaanjagende statistieken kunnen veranderd worden door het bewustzijn van mannen te vergroten. Net zoals vrouwen zouden mannen hun huid moeten verzorgen, wellicht niet uit ijdelheid, maar toch zeker voor hun gezondheid.

Pak nu een zonnebrandcrème

Als je getrouwd bent, dan heeft je vrouw hoogstwaarschijnlijk wel ergens een flesje of tube liggen, dus smeer nu zonnebrandcrème op. Als je nog steeds vrijgezel bent, stop dan met grapjes maken over hoe ijdel je partner is en breng samen met haar dagelijks zonnebrandcrème aan. Om het spannend te maken, kun je bij elkaar zonnebrandcrème aanbrengen. Zorg er wel voor om het opnieuw aan te brengen als dit tot meer leidt dan alleen het aanbrengen van zonnebrandcrème. Als je zelf geen flesje of tube hebt, koop er dan nu één en plak een notitie op je spiegel om jezelf eraan te herinneren dat je de crème 15 minuten voordat je de deur uitgaat, moet opsmeren. Als je alleen winkelt, zorg er dan voor dat je een breed spectrum zonnebrandcrème koopt, die je zal beschermen tegen zowel de UVA- als UVB-stralen. Om de twee uur of na veel zweten opnieuw aanbrengen.

Hydrateren

Oké, ik kan je nu horen kreunen. Maar wat kan ik eraan doen? Jij bent degene die je huid al jaren heeft verwaarloosd. Als je onder de bovenstaande mannen valt, die er zojuist zijn achter gekomen hoe belangrijk zonnebrandcrème is, dan is je huid hoogstwaarschijnlijk al beschadigd door het jarenlang niet aanbrengen van een bescherming tegen de zon. Je huid regelmatig hydrateren met biologische producten, zoals Arganolie, is net zo belangrijk. Dit helpt je beschadigde huid te revitaliseren. Arganolie biedt ook extra bescherming tegen schadelijke omgevingsfactoren. Omdat het boordevol anti-oxidanten zit, wordt je huid beschermd tegen de vrije radicalen veroorzaakt door de schadelijke stralen van de zon.