Argan Cosmetica

Hou van je Hoofd en Haar met Essentiële Olie

Hou van je Hoofd en Haar met Essentiële Olie
Geef je haar Arganolie om het er altijd mooi uit laten zien.

Wie van jullie geeft zijn hoofdhuid regelmatig een goede massage tijdens het wassen? Ik weet zeker dat velen dit kunnen relateren aan hun drukke schema’s. Onze haarverzorging bestaat meestal uit het snel wassen van onze haren met shampoo, zonder hierbij echt de tijd te nemen om onze hoofdhuid te masseren. Ik vraag me af wanneer mijn hoofdhuid voor de laatste keer werd gemasseerd … Oh ik weet het weer! In een kapsalon toen mijn haar werd geknipt.

Waarom is het zo belangrijk om onze hoofdhuid te masseren? Omdat gezond haar met een gezonde hoofdhuid begint. Het maakt niet uit hoe duur je shampoo is, als je een ongezonde hoofdhuid hebt… zul je uiteindelijk nog steeds ongezonde lokken hebben. Het goede nieuws is dat je niet al te veel hoeft te doen om een gezonde hoofdhuid te hebben. Gewoon een paar minuten masseren met essentiële oliën en dat is het! Hier zijn een paar essentiële oliën die je kunt gebruiken voor een optimaal resultaat. Er zijn er een aantal die reeds klinisch zijn bewezen, dus ik ben er zeker van dat het geen verspilde moeite zal zijn om hiervoor de tijd te nemen.

Arganolie

Deze wonderolie uit Marokko is in de volksmond meer bekend om zijn anti-verouderende voordelen. Maar wist je dat dit vloeibare goud ook heel goed is voor je haar? Jawel, je leest het goed. Arganolie is rijk aan vitamine E, wat een voedingsstof is die heel goed is voor de haargroei. Omdat vitamine E voor een betere circulatie zorgt, worden voedingsstoffen door ons hele lichaam goed verspreid, met inbegrip van onze haren. Als voedingsstoffen gelijkmatig worden verdeeld, dan wordt ons beschadigd haar ook gerepareerd en vernieuwd. Vitamine E helpt ook bij de olieproductie van onze hoofdhuid. Olie smeert het haar en voorkomt dat het uitdroogt.

Deze wonderolie zit ook vol essentiële vetzuren, die sterker haar stimuleren door het versterken van de eiwit bindingstructuren van onze lokken. EFA’s helpen tevens gespleten haarpunten te genezen en roos te verwijderen. Oef! Dat was een lange lijst!

Lavendel

Lavendel staat er ook om bekend de haargroei te bevorderen. In een studie uitgevoerd in 1998 toonde 44 procent van de patiënten die werden behandeld met lavendel een significante verbetering van de haargroei. De studie omvatte het dagelijks masseren van de hoofdhuid van de patiënten met lavendel gemengd met druivenpitolie en jojoba-olie.

Rozemarijn

Rozemarijn bevordert ook de haargroei. Hoewel het alleen kan worden gebruikt, raden sommige experts een combinatie aan van rozemarijn met appelazijn. Elke avond voor het slapen gaan inmasseren op de hoofdhuid.

Tijm

Net als alle drie de oliën is tijm ook zeer geschikt voor mensen die lijden aan een trage haargroei en zelfs haaruitval. Tijm is een sterk antiseptisch en antimicrobieel middel dat de hoofdhuid stimuleert door de bloedsomloop te bevorderen. Vermeng tijm met aloë vera en masseer het eenmaal per dag op de hoofdhuid.

Cederhout

Deze olie wordt vaak gebruikt om roos te behandelen, daar het de hoofdhuid en de wortels helpt te reinigen. Deskundigen raden aan om het te mengen met wodka of zuiver graan voor een optimaal resultaat.