Argan Cosmetica

Maak jij Deze Fouten in het Verzorgen van Krullend Haar?

Maak jij Deze Fouten in het Verzorgen van Krullend Haar?
Zorg goed voor je prachtige krullen!

Als je krullend haar hebt, moet je een aantal belangrijke regels volgen. We hebben allemaal onze eigen gewoonten als het gaat om de dagelijkse verzorging van onze haren, maar velen van ons zijn zich er niet van bewust dat een aantal van onze dagelijkse haarverzorginggewoonten meer kwaad dan goed kunnen doen. Maar je hoeft niet in paniek te raken, omdat het nog niet te laat is om deze fouten te corrigeren en je haar te herstellen. Zolang je het advies opvolgt dat wij je hier geven, zal je op weg zijn om gezonder, glanzender en pluisvrij haar te krijgen. Dus alle vrouwen met deze prachtige krullen, luister goed (of lees verder).

Voordat we met onze tips starten, willen we graag de minimalistische haarfilosofie delen. Wat is dat? Dit betekent simpelweg dat je je haarstructuur en krulpatroon moet respecteren. Kies voor de natuurlijke manier om gezonde haren te behouden, zodat je weinig problemen zult hebben.

Fouten in het verzorgen van krullend haar

Hier zijn een aantal van de meest voorkomende fouten in de haarverzorging van krullend haar.

  1. Te vaak wassen. Was jij je haar elke dag? Dit kan een kostbare vergissing zijn. Te vaak wassen kan je haar uitdrogen, ongeacht het type haar dat je hebt. Maar hoe vaak moet je je haar dan wel wassen? Je moet naar je haar kijken om het juiste antwoord te krijgen. Je moet er rekening mee houden dat de hoeveelheid talg die je hoofdhuid produceert van persoon tot persoon verschilt. Dit is de olie die je haar en hoofdhuid van nature conditioneert.Voor mensen met een middelgrove of sterke structuur is één tot twee keer wassen ideaal.Voor diegenen met een fijn en golvend patroon kan meer dan twee- of driemaal wassen per week perfect zijn. Als je je haar vaker wast, is het goed om een shampoo zonder sulfaat te gebruiken. Shampoos zonder sulfaat zijn milder in het reinigen van het haar zonder de hoofdhuid uit te drogen. Voor mensen die niet vaak shampoo gebruiken, wordt een reinigende shampoo aanbevolen. Als je je haar niet regelmatig wast, kan het leiden tot opgebouwd vuil dat je haar dof en zwaar maakt. Een reinigende shampoo zal dit haarprobleem helpen voorkomen.
  2. Borstelen van krullend haar of haar met textuur. De meeste mensen met krullend haar of haar met textuur weten dat het borstelen van hun haren vermeden moet worden bij het verzorgen van krullend haar. Haarborstels hebben een aantal tanden, hetzelfde geld voor kammen met fijne tanden. Deze talrijke tanden op borstels en sommige kammen hebben de neiging het haar uit te rekken, waardoor de krullen van elkaar scheiden en ze er droog uit gaan zien, bovendien maken ze het haar ook pluizig. Als je krullend haar of haar met textuur hebt, kan je het beste een grove kam gebruiken.
  3. Een diepe behandeling verslaan. Dit kan de ergste fout zijn op het gebied van haarverzorging voor krullende haren. Krullend haar en haar met textuur hebben de neiging om droog te zijn. Minstens tweemaal per maand een diepe behandeling zorgt ervoor dat het benodigde vocht in de haarschacht kan doordringen en de schade intern kan herstellen. Het resultaat is gezond, sterk, gedefinieerd en pluisvrije krullen. Een van de beste natuurlijke producten die je voor een diepe behandeling kunt gebruiken, is Arganolie. De olie bevat anti-oxidanten en krachtige hydraterende eigenschappen die je krullen goed zullen hydrateren, conditioneren, en gezond en pluisvrij zullen houden. Breng de Arganolie over je hele hoofdhuid en van de wortel tot de punten aan en masseer het goed in, bedek je haar daarna met een warme handdoek. Laat het ‘s nachts intrekken. Was het de volgende morgen en spoel het uit zoals je dat normaal gesproken doet.

Vermijd deze kostbare haarverzorgingfouten voor je krullen en je zal een verschil zien!