Argan Cosmetica

Last van Striemen? Leer Dit Probleem Begrijpen

Last van Striemen? Leer Dit Probleem Begrijpen
Je bent niet alleen, de meeste mannen en vrouwen hebben het!

Striemen komen niet alleen bij zwangere vrouwen voor. Zelfs mannen kunnen ze hebben. Wat veroorzaakt striemen en hoe kun je voorkomen dat je ze krijgt? En als je huid al striemen vertoont, is er dan een manier om ze kwijt te raken of op z’n minst minder zichtbaar te maken?

Striemen Beter Begrijpen

Om striemen beter te begrijpen moeten we eerst onze huid beter begrijpen. We zien niet graag striemen op onze huid, maar feit is dat ze onderdeel uitmaken van het normale leven, met name tijdens de puberteit en als je in verwachting bent. In de puberteit treden veranderingen in het lichaam op die zowel bij jongens als bij meisjes striemen kunnen veroorzaken. Als je opeens snel begint te groeien of begint aan te komen heb je een grote kans op striemen.

Hoe ontstaan nu striemen? Als er aan de huid getrokken wordt omdat je snel groeit (zoals in de puberteit) of omdat de huid opgerekt wordt (zoals bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of als je aankomt), ontstaan striemen op de huid. En hoewel de huid elastisch is veroorzaakt te veel strekken ervan een verstoring van de normale collageenproductie in het lichaam. Wat is collageen? Collageen is een eiwit en een onmisbare component van het bindweefsel van de huid. Als de normale collageenproductie van het lichaam verstoord wordt vormen zich littekens. Deze littekens zijn wat we striemen noemen.

Striemen Komen Bij de Meeste Mannen en Vrouwen Voor

Maak jezelf niet te veel zorgen als je striemen op je huid ziet. Veel mensen hebben er last van. Veel vrouwen en zelfs mannen hebben striemen op hun huid. Striemen verschijnen meestal op de borst, dijen, heupen of billen. De meeste vrouwen krijgen hun striemen tijdens de zwangerschap maar dat wil nog niet zeggen dat mannen er immuun voor zijn. Dikke mensen hebben vaak striemen. Maar ook body builders hebben er last van. Het lichaam ondergaat tijdens body building snelle veranderingen en daardoor ontstaan striemen. Ook sommige medicijnen veroorzaken na een paar weken gebruik striemen. Zalf met hydrocortisone bijvoorbeeld kan je na verloop van tijd striemen geven.

In de beginfase zien striemen eruit als roodachtige of paarsachtige lijntjes. Deze lijntjes kunnen eruit zien alsof ze ingedeukt zijn en voelen een beetje anders aan dan de omringende huid. Het goede nieuws is dat striemen meestal lichter van kleur worden en op den duur verdwijnen.

Maar veel mensen willen daar niet op wachten en willen hun striemen sneller kwijtraken. Het is niet genoeg dat ze weten dat deze lijntjes op den duur minder zichtbaar worden. Striemen worden een probleem zodra het zomer wordt en we in onze bikini’s willen rondlopen.

Marokkaanse Arganolie Om Striemen te Verminderen

Marokkaanse Arganolie kan de zichtbaarheid of intensiteit van striemen verminderen. Het bevat hoge concentratie’s Vitamine E waarvan we weten dat het littekens en striemen goed kan minimaliseren. Arganolie zit ook vol met andere voedingsstoffen die gezond zijn voor de huid zoals Prostaglandinen, essentiële vetzuren, Sterolen, Polyfenolen en nog veel meer.

Schrijf een reactie