Argan Cosmetica

De Slimme Manier om Met Eczeem Om te Gaan

De Slimme Manier om Met Eczeem Om te Gaan
Helaas is er geen genezing, leer er met deze tips goed mee om te gaan.

Hoe weet je zeker dat die jeuk waar je zo’n last van hebt eczeem is? Het beste kun je daarvoor naar een huidarts of dermatoloog gaan. Dermatologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van huidproblemen. Als je dus denkt dat je eczeem hebt stel dan niet zelf de diagnose en kies niet zelf de behandelingen, behalve wanneer je zelf huidarts bent natuurlijk.

Waarom Je Naar een Huidarts Zou Moeten Gaan

Een huidarts kan met zekerheid vaststellen of je aan eczeem of andere huidaandoeningen lijdt. Dermatitis bijvoorbeeld ziet er ongeveer hetzelfde uit als eczeem. Een huidarts doet testen en gaat je medische geschiedenis na om de juiste diagnose te stellen. Een correcte diagnose leidt vervolgens tot de juiste behandeling. Je huidarts kan ook dingen aangeven die je huid irriteren en kan je advies geven hoe je flare-ups van eczeem kunt verhinderen.

Als je huidarts de diagnose eczeem gesteld heeft kan hij of zij medicatie voorschrijven zoals crèmes of zalfjes met corticosteroiden om de roodheid en de jeuk te verlichten. Je kunt ook een recept krijgen voor antihistamine pillen of andere pillen om je geïrriteerde huid te kalmeren.

Meer over Eczeem

Wat is nu eczeem? Eczeem is een verzamelnaam voor een aantal huidaandoeningen die roodheid, irritatie en jeuk op de huid veroorzaken. In sommige gevallen verschijnen ook kleine bultjes gevuld met vloeistof. Deze bultjes worden vervolgens vochtig en lopen langzaam leeg.

Eczeem is een veel voorkomend huidprobleem waar veel mensen last van hebben. Als je eczeem hebt hoef je je dus niet down te voelen en denken dat jou alleen maar slechte dingen overkomen. Je bent niet de enige die last heeft van deze aandoening. Denk niet dat alle krachten van het heelal tegen jou samenzweren alleen maar om jou rot te laten voelen.

Geen Genezing voor Eczeem

Er is geen genezing voor eczeem… nog niet. Maar het goede nieuws is dat je flare-ups kunt verhinderen. Volg onderstaande tips op om flare-ups te verhinderen.

  • Volg het advies van je huidarts op en vermijd stoffen of dingen waarvan we weten dat het eczeem veroorzaakt. Je zou ook niet in aanraking moeten komen met schoonmaakmiddelen of geurige lotions.
  • Ook water kan flare-ups veroorzaken. Dat komt omdat heet water de huid van vocht berooft waardoor die droog en gevoelig voor irritatie wordt. Als je graag doucht of een bad neemt in heet water kun je toch beter de temperatuur terugbrengen naar handwarm en bad of douche kort houden. Water droogt op zichzelf de huid al uit dus je zou niet te lang in het water moeten zitten. Als je klusjes doet waarbij je handen in het water komen, draag dan rubberen handschoenen.
  • Wees lief voor je huid. Gebruik milde reinigers en een milde body wash. Dep je huid droog in plaats van deze droog te wrijven.
  • Hou de huid gehydrateerd. Hydrateer je huid met Marokkaanse Arganolie. Deze olie bevat talrijke voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen zoals Vitamine E, Sterolen, Squaleen en essentiële vetzuren. Veel mensen met eczeem of psoriasis zweren bij Arganolie om de irritante symptomen van hun huidaandoening te verlichten.
  • Draag katoenen kleding.