Argan Cosmetica

Last van Acne Als Volwassene? Waarom?

Last van Acne Als Volwassene? Waarom?
Geen teenager meer, maar toch acne? Lees Waarom.

Veel mensen denken dat acne alleen bij tieners voorkomt. Maar de waarheid is dat dit huidprobleem ook op volwassen leeftijd nog voor kan komen. Puistjes en acne zijn een normaal onderdeel van het tienerleven omdat dat de leeftijd is dat onze hormonen op hol slaan. Resultaat: onze talgklieren werken niet goed meer waardoor acne gevormd wordt.

Wat kun je nu doen als je als volwassene nog steeds last van acne hebt? Het eerste wat je moet bedenken is dat je je acne met volwassen behandelingen moet aanpakken. Laten we om te beginnen eens kijken waarom sommige mensen als volwassene nog steeds last van acne hebben.

Waarom Krijgen Volwassenen Nog Steeds Acne?

De waarheid is dat zelfs huidexperts geen eenduidige verklaring kunnen geven voor acne bij volwassenen. Het kan een verstoring van de hormoonbalans zijn, een bij-effect van medicijnen, stress of misschien wel de zonnebrandlotion waar je je mee hebt ingesmeerd. Hoe dan ook, acne komt helaas bij mensen in de 30 en 40 nog steeds voor. Veel huidartsen beamen dit.

Bij acne gebeuren er in de huid 3 dingen. Als eerste produceren je talgklieren te veel talg of olie. Dat veroorzaakt de tweede factor: de bacteriën die acne veroorzaken houden flink huis in je haarfollikels. De derde factor is de combinatie van de eerste twee met dode huidcellen. Dat resulteert in verstopte follikels. Als je pustules (blaren gevuld met pus) of cysten (ontstoken pustules) op je huid hebt is er ook een ontsteking ontstaan.

De Volwassen Bestrijding van Acne bij Volwassenen

Arganolie voor Milde Acne

Voor milde acneproblemen kun je volstaan met anti-acne middeltjes die zonder recept verkrijgbaar zijn. Een effectief anti-acne product is Marokkaanse Arganolie. Deze olie zit vol met voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van de huid. De belangrijkste acne-bestrijdende ingrediënten in Arganolie zijn essentiële vetzuren, Sterolen, Prostaglandinen, Polyfenolen en Squaleen.

Essentiële vetzuren brengen de talgproductie tot een normaal niveau terug. Sterolen en Prostaglandinen werken ontstekingsremmend. Polyfenolen hebben antiseptische eigenschappen en reinigen de huid. Squaleen is een natuurlijke antibacteriële stof. Het bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken en schade aan je huid aanrichten.

Ga voor Ernstige Acneproblemen naar een Huidarts

Als je acne ernstig is of de zelfmedicatie niet helpt kun je het beste naar een huidarts gaan. Op die manier raak je niet gefrustreerd dat je meer geld uitgeeft dan nodig is. Huidartsen zijn expert op het gebied van de huid. Zij kunnen vaststellen welk type acne je hebt en daardoor de juiste medicijnen voorschrijven. Een ander voordeel van een bezoek aan de huidarts is dat je beter gaat begrijpen hoe je voor je huid moet zorgen. Je krijgt ook advies over de juiste huidverzorging en uitleg over de behandeling die je voorgeschreven hebt gekregen.

Schrijf een reactie