Argan Cosmetica

Laat de Winter Je Niet van Je Gezonde en Mooie Huid Beroven

Laat de Winter Je Niet van Je Gezonde en Mooie Huid Beroven
Verzorg je huid met Arganolie en blijf langer jong!

Het winterseizoen brengt een blos op onze wangen. Sommige mensen krijgen echter last van een droge, schilferige, gebarsten of geïrriteerde huid. Dit gedoe wil je met jouw huid niet hebben. Hier volgen de beste manieren om de huid te beschermen tegen de bittere winterkou.

Bescherm de Huid tegen de Winter

 • Vraag advies aan een huidarts!

  Eigenlijk zou je er een gewoonte van moeten maken om minstens één keer per jaar naar een huidarts te gaan. Een huidarts kijkt eens goed naar je huid en weet dan welke huidverzorgingsproducten het beste bij jouw huidtype passen.Denk niet dat je bij de huidarts altijd met dure producten uit de strijd komt. Dat hoeft helemaal niet. Huidartsen en andere artsen hebben geen voorkeur als het op medicijnen aankomt. En als je toch bij de huidarts bent, laat je dan ook meteen controleren op voortekenen van huidkanker.

 • Gebruik een goed vochtinbrengend product!

  Tijdens de bitter koude dagen van de winter moet je je huid vaker hydrateren dan tijdens andere seizoenen. Het is het beste om op olie gebaseerde producten zoals Arganolie te gebruiken. Het mooie van Arganolie is dat het niet alleen de huid vochtig maar ook gezond houdt. Arganolie gaat ook veroudering van de huid tegen. Dat komt door al de componenten in deze olie zoals essentiële onverzadigde vetzuren, Vitamine E, Sterolen, Carotenoïden, Polyfenolen, Prostaglandinen, Linolzuur en Ferulinezuur.

 • Vergeet niet om zonnebrandlotion op te doen als je de deur uitgaat!

  Dit mag misschien als een verrassing klinken. De waarheid is dat er nog steeds mensen zijn die denken dat zonnebrandlotion alleen nodig is als je naar het strand gaat. Dit is een ernstige denkfout waar je huid zwaar onder te lijden zal hebben.Ook als de zon achter een dikke wolkenlaag schuilgaat, schijnt hij nog steeds. Zelfs in de winter! De UV straling kan dus nog steeds schade aan je huid aanbrengen. Smeer je 15 tot 30 minuten voordat je de kou in gaat met zonnebrandolie in. Vergeet niet het na enige tijd opnieuw op te doen als je langere tijd buiten bent.

 • Neem geen heet bad of hete douche!

  De hitte van het water berooft de huid van zijn natuurlijke vocht. Daardoor kan je huid erg droog worden en dat is nu net wat je niet wil. Gebruik lauw water voor bad of douche. Blijf ook niet langer dan 15 minuten in het water.

 • Gebruik bevochtigers!

  De verwarming op kantoor of in huis droogt je huid uit. Bevochtigers zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van vocht in de lucht. Zet overal in je huis bevochtigers neer zodat overal vocht afgegeven wordt.

Dit zijn zomaar een paar simpele stappen hoe je je huid in de winter kunt beschermen tegen schade.