Argan Cosmetica

Goede Huidverzorging gaat niet over Welke Producten Je Gebruikt!

Goede Huidverzorging gaat niet over Welke Producten Je Gebruikt!
Eet ook gezond en beweeg genoeg!

Wat staat er bij jou op je nachtkastje? Veel vrouwen kopen een heleboel huidverzorgingsproducten die óf niet echt goed helpen om de huid mooi en gezond te houden, óf niet echt nodig zijn. Veel vrouwen willen een gezonde, jonge en mooie huid hebben. Er zijn daarom duizenden huidverzorgingsproducten te koop die dit beloven. En veel vrouwen kopen bijna alle producten die ze op TV of in de tijdschriften zien.

Als het erop aankomt de huid jong, gezond en mooi te houden, zou je wel enkele huidverzorgingsproducten moeten hebben. Maar je hebt lang niet alles nodig wat er te koop is. Verzorging van de huid is namelijk vooral een kwestie van een gezonde levensstijl en beschermen van de huid tegen de elementen.

De Basis van Goede Huidverzorging

 1. Hou het bij een gezond en uitgebalanceerd dieet!

  Schakel over op groenten en fruit. Veel mensen maken zich schuldig aan het eten van vettig en olie-achtig eten uit fast food restaurants. Als je echt een mooie, gave en gezonde huid wil hebben wordt het tijd om met deze ongezonde eetgewoonte te stoppen.Het is het beste als elke maaltijd vol zit met proteïnes, vezels, koolhydraten en gezonde vetten. Gezonde vetten zitten in vissoorten als zalm, makreel en tonijn. En neem in plaats van dat ongezonde toetje liever wat fruit na zoals bosbessen of ander fruit wat rijk is aan anti-oxidanten.

 2. Neem regelmatig lichaamsbeweging!

  Door regelmatige lichaamsbeweging kun je extra pondjes kwijtraken. Het is echter ook goed voor een gezonde en gave huid. Je zult merken dat je huid er goed gaat uitzien als je veel beweegt. Dat komt omdat dan de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Door het zweten worden giftige afvalstoffen afgevoerd en je huid gereinigd.

 3. Zorg dat je genoeg slaapt!

  Ons lichaam vernieuwt en repareert ‘s nachts, als we slapen, beschadigde cellen, weefsels en spieren. Dit hele proces duurt ongeveer 8 uur. En dat is waarom je altijd het advies krijgt van de dokter, maar ook van vrienden, familie of collega’s, om tenminste 8 uur te slapen.

 4. Beheers je stress!

  Stress kan een hoop ellende veroorzaken omdat het immuunsysteem erdoor verzwakt wordt. Maar wist je dat stress ook het verouderen van de huid versnelt? Ja, het is echt waar.Stress vernietigt de collageen in de huid waardoor de huid slap gaat hangen en rimpels vormt. Als je gestresst bent wordt je huid ook doffer. Hou je stress onder controle door eens diep adem te halen, even met een vriend of collega te kletsen, een liedje te zingen, wat aan lichaamsbeweging te doen of aan leuke dingen te denken.

 5. Bescherm de huid elke dag tegen de zon!

  Koop een zonnebrandlotion van factor 15 of hoger. En smeer je tenminste een kwartier voordat je de deur uitgaat daarmee in.

 6. Hou de huid gehydrateerd!

  Breng elke dag een vochtinbrengend product op je huid aan. Gebruik hiervoor Arganolie. Dat zit vol met componenten als Vitamine E, Sterolen, onverzadigde vetzuren en anti-oxidanten. Deze houden de huid vochtig en gezond waardoor je veroudering tegengaat.

Let niet te veel op de naam van het product wat je voor je huid gebruikt. Volg gewoon deze 6 stappen op en je bent verzekerd van een prachtige gezonde huid!

Schrijf een reactie