Argan Cosmetica

Beter Cosmeceutische of Natuurlijke Producten?

Beter Cosmeceutische of Natuurlijke Producten?
Leer te kiezen voor de juiste producten!

Je kunt wel zeggen dat schoonheid en jeugd twee van de oudste obsessies van de mensheid zijn. Onze oudste beschavingen hadden zo hun eigen middeltjes en drankjes om de effecten van ouder worden tegen te gaan. Er werden allerlei mengseltjes, brouwseltjes en rituelen gebruikt als manieren om te reinigen en het uiterlijk te verfraaien.

De schoonheidsindustrie doet het vandaag de dag nog steeds goed. Er is een hoop veranderd in de cosmetische industrie en tegelijkertijd is veel nog hetzelfde. De moderne schoonheidsindustrie gaat nog steeds vooral over producten die helpen iemand’s uiterlijk te verbeteren. Er zijn miljoenen verschillende huidverzorgingsproducten zoals lotions, crèmes en andere schoonheidsproducten zoals verfjes, make-up, parfum en nog veel meer.

Cosmeceutische Producten

De nieuwste hype in de schoonheidsindustrie is misschien wel de cosmeceutische producten. De term is een samenvoeging van cosmetisch en farmaceutisch. Cosmeceutische producten zijn ontworpen om uiterlijk, gezondheid en jeugdigheid van de huid te bewaren. De producten zitten vol met ingrediënten met herstellende werking zoals anti-oxidanten, AHA’s oftewel Alfa Hydroxy Zuren, retinoïden, verlichtende stoffen en botanische oftewel plantenextracten. Deze producten worden door wetenschappers samengesteld al zeggen cosmeceutische bedrijven dat hun producten van natuurlijke ingrediënten gemaakt worden. Het is echter belangrijk om op te merken dat gezondheidsdiensten geen regelgeving hebben om cosmeceutische producten te testen.

Een Waarschuwing

Veel mensen zullen de goede werking van cosmeceutische producten beamen. Maar toch moet je voorzichtig zijn bij het kopen van schoonheidsproducten hoe populair ze ook mogen zijn. We weten inmiddels allemaal dat veel populaire schoonheidsproducten giftige ingrediënten bevatten. Van sommige van deze ingrediënten wordt verondersteld dat ze kanker veroorzaken en van sommige weten we dat inmiddels zeker. Het is goed om op te merken dat er nog niet veel onderzoek is gedaan naar de ingrediënten in cosmeceutische producten en de effecten daarvan op onze gezondheid.

Natuurlijke Schoonheidsproducten

Veel essentiële oliën zoals Arganolie hebben vanwege de vele voedingsstoffen die ze bevatten ook krachtige schoonheidseigenschappen. Arganolie bijvoorbeeld zit vol met anti-oxidanten, Vitamine E, essentiële vetzuren en Sterolen. Deze spelen allemaal een rol bij het gezond en jong houden van de huid en het beschermen van de huid tegen schade. Arganolie is ook goed voor haar en nagels.

Natuurlijke plantenextracten zijn even effectief, zoniet meer, als de meeste van de populaire schoonheidsproducten. De meeste commerciële schoonheidsproducten bevatten zelfs één, twee of meer plantenextracten of essentiële oliën om het product goed te laten werken. Het goede van natuurlijke schoonheidsproducten is dat ze vrij zijn van giftige ingrediënten. De enige voorzorgsmaatregel die je zou moeten nemen is zeker weten dat je niet allergisch bent voor de plant zelf.

Moet je nu dus cosmeceutische of natuurlijke schoonheidsproducten kiezen? Ze hebben beide hun voordelen voor het uiterlijk. Als het op veiligheid aankomt scoren de natuurlijke producten beter omdat ze een gift van Moeder Natuur zijn en geen giftige ingrediënten bevatten. Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de ingrediënten in cosmeceutische producten. Natuurlijke producten zijn meestal ook goedkoper.

Vond je deze post interessant? ‘Like’ onze Facebook pagina en ‘share’ deze post met je vriendinnen.