Argan Cosmetica

Kom Meer te Weten Over Acne, Lees Nu Verder!

Kom Meer te Weten Over Acne, Lees Nu Verder!
Wat is Acne exact en belangrijker hoe kom je ervan af?

Acne is de meest voorkomende huidaandoening en het treft veel mensen van over de hele wereld. Maar acne komt vaker voor bij tieners, omdat het lichaam tijdens de tienerjaren de hoogste niveaus van hormonale veranderingen ondergaat. Toch kan acne persistent zijn en zelfs bij volwassenen voorkomen.

Sommige mensen hebben last van milde acne, waarbij je slechts een paar puistjes hebt en af ​​en toe last hebt van puistjes. Anderen kunnen matige acne of een ernstig geval van acne krijgen. Ontstoken pukkeltjes karakteriseren matige gevallen van acne, terwijl er bij ernstige gevallen sprake is van knobbeltjes en cysten. De ernst van de acne bepaalt welke behandeling het meest geschikt is.

Wat veroorzaakt acne

We zijn op de maan geweest en hebben een onbemand voertuig naar Mars gezonden, maar als het gaat om acne zijn de oorzaken nog altijd niet duidelijk. We weten wel dat er veel factoren in het spel zijn. Er wordt aangenomen dat acne hoofdzakelijk een hormonale aandoening is die wordt veroorzaakt door de mannelijke hormonen, ook wel androgenen genoemd. Androgenen worden zeer actief tijdens de periode van de adolescentie of tienerjaren. Gevoeligheid voor de mannelijke hormonen in combinatie met bacteriën op de huid en vetzuren in de natuurlijke oliën van de huid kunnen leiden tot acne. Acne komt vaak tot uitdrukking in de huid met talgklieren, zoals het gezicht, de borst, rug en schouders.

Witte koppen, mee-eters, kleine bobbeltjes, knobbeltjes en cysten worden acne laesies genoemd. Acne is fysiologisch gezien een normaal verschijnsel. Maar acne kan door bepaalde omstandigheden verergerd worden. Deze omstandigheden zijn:

  • fluctuatie van hormonale niveaus gedurende de tijd dat vrouwen hun menstruatie krijgen.
  • plukken, porren en prikken aan acne laesies.
  • Sommige kleren kunnen acne ook verergeren. Hoeden, hoofdbedekking en zelfs helmen kunnen het verergeren.

Natuurlijke behandelingen voor acne

Voor acne zijn er zowel vrij verkrijgbare behandelingen als behandelingen op recept te verkrijgen. Sommige mensen nemen in de behandeling van acne ook hun toevlucht tot natuurlijke ingrediënten. Marokkaanse Arganolie is een natuurlijk extract van de Argannoot die effectief is in het aanpakken van milde tot matige gevallen van acne. De olie bevat essentiële vetzuren die een belangrijke rol spelen in het terugdringen van de overproductie van talg. Zoals eerder vermeld, is talg een van de factoren die een rol spelen in de ontwikkeling van acne. Arganolie zit ook vol met voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen die voorkomen dat acne erger wordt. Andere natuurlijke behandelingen voor acne zijn papaja-extract, tea tree olie en aardbeienmasker.

Voor ernstige gevallen van acne wordt aangeraden een dermatoloog te raadplegen. Een dermatoloog kan topische medicatie of pillen voorschrijven. Een huidarts kan je ook adviseren over de juiste verzorging van je acnegevoelige huid.

Vind je dit bericht nuttig? Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel de informatie met je vrienden.