Argan Cosmetica

Krijg een Gezonde Huid door Gezond te Eten

Krijg een Gezonde Huid door Gezond te Eten
Eet voedsel vol met anti-oxidanten!

Als je serieus een levendige, gezonde en goed aanvoelende huid wil hebben moet je beginnen met goed te letten op wat je je lichaam te eten geeft. Misschien ken je het gezegde “Je bent wat je eet” wel. Er zit veel waarheid in dit oude spreekwoord. Je gezondheid is een afspiegeling van wat je eet. En een van de meest zichtbare delen van het lichaam waar je dit aan kunt zien is de huid. Als je je lichaam de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft zul je dit in je huid terugzien. En, nogal wiedes, als je je lichaam niet die benodigde voedingsstoffen geeft zie je ook dat in je huid terug.

Een ongezond dieet kan leiden tot een doffe en droge huid. Misschien is het je wel eens opgevallen dat mensen die niet gezond eten een bleke en grauwe huid hebben. Als je je huid voortdurend van zijn essenti‘le voedingsstoffen berooft, krijg je op den duur met allerlei huidproblemen te maken.

Om je huid gezond te houden moet je om te beginnen gezond eten. Al je maaltijden zouden een uitgebalanceerde hoeveelheid prote•nes, koolhydraten en vezels moeten bevatten. Denk eens terug aan je schooljaren en denk aan de drie voedselgroepen en de voedselpyramide. Je maaltijden moeten brandstoffen (energierijk voedsel), bouwstoffen en glansstoffen bevatten. Glansstoffen is voedsel dat de glans van je huid verbetert. Brandstoffen halen we uit koolhydraten, bouwstoffen zijn voornamelijk prote•nes, en de glansstoffen zijn vitamines en mineralen.

Laat Je Huid Glanzen

Groenten en fruit behoren tot de glansstoffen. Mensen staan vaak niet te juichen van blijdschap wanneer zij groenten of fruit opgediend krijgen. Toch zijn groenten en fruit lekker en verfrissend. Ook zitten ze vol met vitamines en mineralen die de huid gezond houden.

Voedsel Vol Met Anti-oxidanten

Je zou je lichaam voedsel moeten geven dat vol zit met anti-oxidanten. Krachtige anti-oxidanten zijn Vitamines C, E en A. Er zijn veel groenten en fruitsoorten die vol zitten met deze vitamines. Anti-oxidanten beschermen het hele lichaam inclusief de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen rimpels, fijne lijntjes en leeftijdsvlekken veroorzaken. Fruitsoorten als aardbeien, bosbessen en frambozen zitten vol met anti-oxidanten. Je kunt ook een gezonde dosis anti-oxidanten binnenkrijgen van guava’s, appels, wortelen, artisjokken, broccoli, bonen, groene thee en paprika’s.

Marokkaanse Arganolie is Voedsel voor Je Huid

Heb je wel eens van Marokkaanse Arganolie gehoord? Waarschijnlijk wel want deze kostbare olie uit Marokko wordt alom geprezen door mensen over de hele wereld. Deze olie, die vaak “vloeibaar goud” wordt genoemd, is geweldig voor de huid vanwege de componenten die erin zitten. Het bevat een hoog gehalte aan Vitamine E wat een van de krachtigste anti-oxidanten is die we kennen. De olie zit ook vol met essenti‘le onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren helpen de huid gezond te houden en verhinderen voortijdige veroudering. Marokkaanse Arganolie is echt een krachtbron van anti-oxidanten omdat het ook nog eens Polyfenolen en Carotenoden bevat.

Schrijf een reactie