Argan Cosmetica

Kan Arganolie Echt Huidveroudering Stoppen?

Kan Arganolie Echt Huidveroudering Stoppen?

Wat maakt Arganolie (ook wel Marokkaanse olie genoemd) nu zo anders dan al die andere producten die ook claimen dat ze veroudering kunnen uitstellen of zelfs stoppen? Het verschil is dat Marokkaanse olie echt werkt. Het kan het proces van ouder worden niet stoppen (wetenschappers werken al heel lang aan die elixer) maar is wel heel goed in het vertragen ervan.

Hoe gaat het vertragen van veroudering nu precies?

De cellen waaruit alle weefsels en organen zijn opgebouwd vormen de levende eenheden van het menselijk lichaam. Goede voeding begint dus op het niveau van cellen, vooral ook omdat verschillende typen cellen verschillende dingen nodig hebben. Cellen zijn ook in staat zichzelf te genezen en te repareren, en zijn constant bezig met het vervangen van beschadigde of slecht werkende exemplaren. Voor een goede gezondheid heb je een goed uitgebalanceerd dieet nodig dat in voeding voor alle typen cellen voorziet.

Wanneer cellen niet de voeding krijgen die ze nodig hebben worden ze vervangen door zwakkere exemplaren die minder goed werken. Het vervangen verlaagt de kwaliteit van de cellen en dat is wat we degeneratie noemen. In het ideale geval worden cellen vervangen door nieuwe cellen die beter en sterker zijn – deze vervanging noemen we regeneratie en dat is wat veroudering tegengaat.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde soorten voeding regeneratie of juist degeneratie bevordert. Voeding zoals melk, suiker en chocola blijken degeneratie te veroorzaken terwijl verse zaden, groenten en fruit met hun micro voedingsstoffen zorgen voor cel regeneratie.

Ook van vrije radicalen is bekend dat ze cel degeneratie veroorzaken. Vrije radicalen komen in veel stoffen voor zoals bijvoorbeeld sigarettenrook of vet voedsel.

Wat kan Marokkaanse Arganolie doen?

Arganolie wordt rechtstreeks uit de zaden van de Arganboom gewonnen, en de voedingsstoffen worden in het inwendige van de harde noot bewaard. En dat is ook waarom de olie zo goed is voor de huid, vanwege zijn unieke samenstelling. Marokkaanse Arganolie bestaat voor ongeveer 80 procent uit essentiële onverzadigde vetzuren en is in staat om huidirritatie te verminderen.

Arganolie voorkomt veroudering. Dat geldt zowel als het op de huid gebruikt wordt als ook wanneer het aan voedsel wordt toegevoegd. Er is een reden waarom de olie al sinds het eeuwen geleden voor het eerst gebruikt werd door de Berber vrouwen uit Marokko populair is.

Arganolie is rijk aan anti-oxidanten die het lichaam nodig heeft om zich te wapenen tegen vrije radicalen. Het bevat squaleen, een stof die zorgt dat de menselijke huid niet te snel veroudert en zijn zachtheid verliest. Sterolen in de olie zorgen dat gewrichten soepel blijven en vormen bescherming voor een essentieel eiwit dat we collageen noemen. Fenol componenten in Arganolie bestrijden vrije radicalen in ons lichaam en beschermen het lichaam daarmee tegen schadelijke chemische activiteit. Ook de hoge concentratie onverzadigde vetzuren doet meer voor de huid dan de meeste commerciële producten. Het maakt dat Arganolie littekens tegengaat en striemen minder zichtbaar maakt.