Argan Cosmetica

Jouw Opties voor de Behandeling van Acne

Jouw Opties voor de Behandeling van Acne
Arganolie pakt de acne aan omdat het vol zit met Vitamine A & E

Huismiddeltjes en medicijnen tegen acne zijn gebaseerd op het bestrijden van de drie hoofdoorzaken van acne. De drie bestrijdingsmiddelen zijn het ontstoppen van poriën, het doden van bacteriën op het huidoppervlak en het minimaliseren of helemaal verwijderen van olie op de huid.

Het openen van de poriën

Was je gezicht met milde reinigers. Een gezichtsreiniger houdt de huid schoon en verkleint gevoeligheid en irritatie. Exfoliërende reinigers kunnen ook helpen bij het openen van de poriën. Deze producten bevatten ofwel fijne korreltjes om dode huidcellen te exfoliëren ofwel een lage concentratie salicylzuur, mild genoeg om de huid te pellen. Het doel van deze producten is het verwijderen van de buitenste laag van de huid waardoor de poriën weer kunnen ademen. Een lage concentratie glycolzuur of alfa hydroxylzuur kan de huid al pellen.

Organisch alternatief: Retinol

Retinol is een in vet oplosbare anti-oxiderende vitamine. Retinol is afgeleid van vitamine A en kan het exfoliëren bevorderen. Retinol kan gebruikt worden om de buitenste laag van de huid te verwijderen. Hierdoor worden poriën ontstopt en acnelittekens verminderd.

Het doden van de bacteriën die acne veroorzaken

Veel anti-bacteriële reinigers bevatten benzoylperoxide. Deze reinigers bestaan in allerlei vormen, van gels tot lotions, en worden direct op de aangetaste plaatsen aangebracht. Actieve ingrediënten zoals benzoylperoxide, zwavel en resorcinol kunnen bacteriën op het huidoppervlak doden. Een woord van waarschuwing: Benzoylperoxide is een bleekmiddel, en chemische producten kunnen irritatie of een allergische reactie op de huid teweegbrengen. Afhankelijk van de ernst van jouw situatie kan een arts ook antibiotica voorschrijven. Ga niet zelf aan de gang met antibiotica maar raadpleeg altijd een dokter.

Organisch Alternatief: Marokkaanse Arganolie

Arganolie bevat veel essentiële vetzuren die de huid nieuw leven inbrengen en de toestand van de huid verbeteren. Een van de essentiële vetzuren in Arganolie is squaleen. Squaleen is anti-bacterieel en ontsmet en beschermt daardoor de huid. De olie bevat ook hoge concentraties vitamine A en E. Deze vitamines voeden de huid van diep binnenuit en verhinderen zo het ontstaan van puistjes.

Het verminderen van de vettigheid op de huid

De beste oplossing voor het stoppen van olie op de huid is het vertragen van de productie van deze olie. Dit kan bijvoorbeeld door medicijnen die de hormoonspiegel veranderen (alleen voor ernstige gevallen). Een minder extreme maatregel om ongewenste olie op het huidoppervlak te verwijderen zijn toners of bindmiddelen. Voor ernstige gevallen kun je anticonceptie pillen met een lage dosis oestrogeen of Aldactone gebruiken om de productie van androgeen te verminderen en zo de acne te behandelen. Ga altijd eerst naar een arts voordat je met welk medicijn dan ook begint.

Organisch Alternatief: Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie stopt acne of verhindert dat het erger wordt. Het bevat namelijk essentiële vetzuren en voedingsstoffen met anti-bacteriële en ontsmettende eigenschappen. Het talg dat de huid produceert is voeding voor de bacteriën die acne veroorzaken. Hoe meer talg, hoe beter de bacteriën gedijen. De essentiële vetzuren in Arganolie reguleren de talgproductie en brengen het terug tot een normaal niveau.

Iets om over na te denken

Zelf je puistjes uitknijpen, hoe voorzichtig je het ook doet, maakt het alleen maar erger. De behandeling van acne vereist doorzettingsvermogen en geduld. Welke behandeling je ook kiest, het duurt twee of soms wel drie maanden voordat je resultaat ziet. Het is belangrijk om elk programma, natuurlijk of medicinaal, ruim de tijd te geven om zijn werk te doen voordat je de moed opgeeft of iets anders probeert.

Schrijf een reactie