Argan Cosmetica

Is Rode Wijn een Krachtig Wapen Tegen Veroudering?

Is Rode Wijn een Krachtig Wapen Tegen Veroudering
Kan Rode Wijn de klok des tijds stilzetten?

Als het om de huid gaat, willen de meeste mensen er graag jong uitzien en zich jong voelen. Om de zoveel tijd verschijnt er een anti-aging wonderproduct of techniek en worden deze populair vanwege ons verlangen onze jeugdige uitstraling te behouden. In de winkels liggen serums, crèmes, en anti-aging diëten komen en gaan, en in de toekomst zullen we ze waarschijnlijk nog veel meer gaan zien.

Veroudering is een natuurlijk biologisch proces. Dit is een feit. En tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes, zullen uiteindelijk op de huid verschijnen. Echter, er zijn manieren om deze tekenen van huidveroudering te minimaliseren en zelfs de verschijning ervan te vertragen. Duizenden anti-aging serums, crèmes, lotions en drankjes zijn in de winkels te verkrijgen. En er zijn zelfs bepaalde voedingsmiddelen die ons kunnen helpen onze huid er jeugdig uit te laten zien. Maar heb je weleens gehoord dat rode wijn een krachtig anti-aging wapen is? Een plastisch chirurg uit Seattle en auteur van Age Gets Better with Wine, Richard A Baxter, MD, gelooft hierin. Bekijk hier een interview met hem via WebMD op rode wijn en anti-aging.

Is rode wijn een effectief wapen tegen veroudering?

Sommige mensen zijn dol op een glaasje rode wijn om zich te ontspannen. Maar naast de ontspannende werking heeft rode wijn (slechts één glas of 4 gram per dag) ook voordelen voor de gezondheid en je uiterlijk. Meer dan 10 jaar onderzoek heeft aangetoond dat het met mate consumeren van rode wijn de cardiovasculaire gezondheid verbetert. Dit komt omdat rode wijn een hoog gehalte aan anti-oxidanten bevat, die het hart beschermen tegen beschadiging. Dezelfde anti-oxidanten in rode wijn helpen ook een jeugdige huid te behouden.

Anti-oxidanten in rode wijn en veroudering

Hoe komt het dat anti-oxidanten de huid jeugdig houden? Als eerste moet je de term vrije radicalen begrijpen. Vrije radicalen beschadigen de cellen van het lichaam, waardoor veroudering wordt versneld en leeftijdgerelateerde ziekten toenemen. Anti-oxidanten stoppen vrije radicalen voordat ze schade in je lichaam kunnen aanrichten. Rode wijn heeft een hoog gehalte aan anti-oxidanten, genaamd polyfenolen, waaronder resveratrol. Deze anti-oxidanten helpen huidveroudering te vertragen en minimaliseert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels. Het nuttigen van één glaasje rode wijn per dag zal bovendien resulteren in een stralende huid, waardoor je er jonger uitziet.

Andere gezondheidsvoordelen van rode wijn

Talrijke studies hebben aangetoond dat het regelmatig en met mate drinken van rode wijn actinische keratose of precancereuze huidletsels kan voorkomen. De risico’s op de ziekte van Alzheimer, kanker, diabetes en andere leeftijdgerelateerde ziekten worden ook sterk verminderd.

Waarschuwing:
Als je last hebt van bepaalde aandoeningen of medicijnen gebruikt, kan je het beste eerst je arts raadplegen alvorens rode wijn te drinken.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.

Schrijf een reactie