Argan Cosmetica

Houd je Huid Gezond met Goede Voeding en Arganolie

Houd je Huid Gezond met Goede Voeding en Arganolie

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en heeft vitale functies. De huid is eigenlijk een orgaan ontworpen om het lichaam te beschermen. Het dient als een barrière en beschermt ons tegen mechanische invloeden, druk, infectieuze micro-organismen, straling, schadelijke chemicaliën en temperatuurschommelingen. De huid heeft ook regulerende functies. Het regelt de lichaamstemperatuur om te voorkomen dat we oververhit raken of doodvriezen. De huid is ook de plek waar vitamine D, een essentiële voedingsstof, wordt gesynthetiseerd.

Een andere belangrijke functie van de huid is onze tastzin. De huid kan omgevingsveranderingen detecteren en doorsturen dankzij het uitgebreide netwerk van zenuwcellen. De huid heeft aparte receptoren voor verschillende sensaties, zoals warmte, koude, aanraking en pijn.

Met al deze vitale functies van de huid is het alleen maar goed dat we de huid veel aandacht en goede zorg geven. Goede huidverzorging draait niet alleen om huidverzorgingsproducten. Een goede voeding is eigenlijk nog veel belangrijker. De huid heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Maar wat zijn de belangrijkste voedingsstoffen die de huid nodig heeft om gezond en mooi te zijn?

Belangrijkste voedingsstoffen voor de huid

  • Vitaminen en mineralen – Vitamine C en E zijn essentieel voor de huid. Zo ook selenium, zink en ijzer. Deze voedingsstoffen beschermen de huid en helpen bij het herstellen van schade. Ze helpen ook de elasticiteit van de huid te verbeteren. Uitstekende bronnen van deze vitaminen en mineralen zijn onder andere fruit, groenten, noten, zaden, granen en vlees.
  • Eiwit – Eiwit is ook essentieel voor de huid. Eiwit is nodig om beschadigde weefsels te herstellen en nieuw weefsel aan te maken. Elke cel in je lichaam, inclusief de huidcellen, heeft eiwit nodig om in leven te blijven. Eiwit is ook een belangrijk element bij het vervangen van oude of dode cellen. Uitstekende bronnen van eiwit zijn mager vlees, vis en gevogelte.
  • Omega-3 vetzuren – Omega-3 vetzuren hebben krachtige hydraterende eigenschappen. Ze helpen de huid gehydrateerd te blijven. Als je te maken hebt met een droge en schilferige huid dan kan het zijn dat je dieet onvoldoende essentiële vetzuren bevat. Afgezien van het hydrateren van de huid beschermen Omega-3 vetzuren de huid ook tegen schade door vrije radicalen, omdat ze fungeren als een anti-oxidant. Door blootstelling aan de UV-stralen van de zon worden vrije radicalen gecreëerd, wat stoffen zijn die de cellen van het lichaam beschadigen. Vrije radicalen zijn de boosdoener van vroegtijdige huidveroudering en kanker. Vette vis, zoals zalm, makreel, forel en sardines, zitten boordevol omega-3 vetzuren.

Als je huid een tekort heeft aan deze belangrijke voedingsstoffen zal dit in je huid tot uiting komen. Zorg er dus voor dat je je lichaam voedt met voedingsstoffen die boordevol zitten met deze essentiële voedingsstoffen.

Arganolie voor een gezonde huid

Afgezien van een goede voeding speelt het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten ook een belangrijke rol bij het gezond houden van de huid. Een uitstekende keuze is de Marokkaanse Arganolie. De olie zit boordevol belangrijke voedingsstoffen die de huid gezond houden, zoals vitamine E en essentiële vetzuren. Arganolie is een geweldige bron van anti-oxidanten en daarom zal een dagelijks gebruik de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Ander voordeel van het gebruik van Arganolie is wellicht dat het geen giftige stoffen bevat, in tegenstelling tot de meeste commercieel verkochte huidverzorgingsproducten.