Argan Cosmetica

Deel 2 Van Het Artikel: Huidverzorgingtips voor de Nieuwjaarvoornemens

Huidverzorgingtips voor de Nieuwjaarvoornemens 2
Nieuwjaarsvoornemens voor je huid. Wat moet komend jaar anders.

We naderen het einde van 2013, en natuurlijk willen we je helpen je nieuwe jaar een geweldig jaar te maken voor je huid. Daarom zijn hier nog een aantal huidverzorgingtips die je kunt opnemen in je Nieuwjaarvoornemens voor je huid. Als je dit bericht leest als de jaarwisseling al voorbij is, of als we al lang in 2014 zitten, maak je dan geen zorgen. Het is nooit te laat om deze tips in je huidverzorging op te nemen.

Huidverzorgingtips voor de Nieuwjaarvoornemens voor je huid

  1. Stop met het plukken aan je huid. Velen van ons hebben de gewoonte om te plukken aan onregelmatigheden. Dit is een nare gewoonte die we zouden moeten stoppen. De gemiddelde levensduur van een puistje is maar kort, ongeveer 3-5 dagen. Maar als je er aan prutst, kan je het voor 1-2 maanden blijven zien. Hoe verleidelijk het plukken aan je huid ook is, je zou er alles aan moeten doen om jezelf te stoppen. Je wilt je huidprobleem toch niet erger maken? Door te plukken aan je huid kunnen bacteriën dieper doordringen, wat alles kan verergeren en kan leiden tot verdere uitbraken en littekens.
  2. Zorg dat je elke nacht minstens 8 uur rust krijgt. Als je je lichaam niet de rust hebt gegund die het verdient, dan wordt het tijd om dit in 2014 te veranderen. Elke dag voldoende slaap, betekent niet alleen dat je diepe donkere cirkels of wallen onder je ogen vermijdt. Want als je slaapt, is het de tijd dat je huid zichzelf repareert en vernieuwt. Het is ook de tijd dat je lichaam metabolisch gezien het meest actief is. Het is dus de tijd dat je lichaam zich ontdoet van gifstoffen die anders schade zouden aanrichten in je huid. Je moet ook niet vergeten dat slaap een grote stressontlader is en we weten allemaal dat stress huidaandoeningen, zoals acne, verergert.
  3. Maak er een gewoonte van om je make-up borstels minstens eenmaal per week te reinigen. Je cosmetische borstels kunnen een voedingsbodem worden voor bacteriën. Ze kunnen ook olie ophopen, en olie en bacteriën op je cosmetische borstels kunnen alleen maar leiden tot verstopte poriën en uitbraken op je huid. Was je borstels met een afwasmiddel en spoel ze goed na met koud water. Om te voorkomen dat de haartjes van je borstel in de knoop raken, ontwar je ze en laat je de borstel rechtop in een glas in de zon drogen. Sponzen was je met een milde zeep en spoel je grondig na elk gebruik. Zorg ervoor dat je ze laat drogen in de zon om bacteriën te doden.
  4. Laat je moedervlekken controleren. Je moet er een gewoonte van maken om minstens eenmaal per jaar een dermatoloog te bezoeken en je moedervlekken te laten controleren. In de Verenigde Staten neemt melanoom vele malen sneller toe dan alle andere soorten van kanker. Dus ga aan de slag en maak er een actiepunt van in het nieuwe jaar om een afspraak te maken met je dermatoloog voor een volledige lichaamscontrole. Vooral als er in je familie gevallen van huidkanker voorkomen, als je kaal bent of overmatig aan de zon bent blootgesteld. Een vroegtijdige opsporing van melanoom of andere soorten van huidkanker kunnen je leven redden.

Dus ga aan de slag en neem deze huidverzorgingtips op in je Nieuwjaarvoornemens voor je huid. Je kunt ook Deel 1 lezen van Huidverzorgingtips voor Nieuwjaarvoornemens voor je huid

We wensen je een leuk en voorspoedig Nieuwjaar! En voor wat betreft je huid, volg deze tips en je zult een prachtige, gezonde en jeugdige huid krijgen!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.