Argan Cosmetica

Bestrijd Huidbeschadigende Elementen met Anti-Aging tips

Bestrijd Huidbeschadigende Elementen met Anti-Aging tips
Anti-aging tips voor het bestrijden van huidbeschadigende elementen.

Natuurlijke elementen, zoals droge wind en extreme temperaturen, zorgen voor een grote aanslag op de huid, maar er zijn nog een aantal andere factoren die hetzelfde doen en het proces van huidveroudering versnellen. Lees hieronder wat deze factoren zijn en wat je kan doen om de effecten tegen te gaan.

Factoren die bijdragen aan huidveroudering

Huidveroudering zal optreden, of je het nu leuk vindt of niet. Het is slechts een kwestie van tijd. Maar er zijn factoren die het proces van huidveroudering kunnen versnellen.

  • Vervuiling – Vervuiling leidt tot de productie van vrije radicalen en als je onze blog hebt gelezen, weet je al hoe vrije radicalen schade aanrichten op de huid. Vrije radicalen vernietigen collageen en elastine, die verantwoordelijk zijn voor de textuur, veerkracht, structuur en flexibiliteit van je huid. Schade aan het elastine en collageen resulteert in rimpels, fijne lijntjes en een slappe huid.
  • Suiker – De meesten van ons zijn bekend met vrije radicalen veroorzaakt door externe factoren. Maar het is waar dat vrije radicalen ook intern via het proces van glycatie geproduceerd kunnen worden. Wat is glycatie? Glycatie is een proces dat voortvloeit uit chronische of herhaalde blootstelling aan glucose. In simpele bewoordingen, het is een gevolg van een dieet dat te veel suiker bevat. Glycatie maakt je collageenvezels gevoelig voor breuken, omdat het ervoor zorgt dat ze hun elasticiteit verliezen. Dit leidt tot zichtbare tekenen van huidveroudering.
  • Hormonen – Menopauze veroorzaakt veranderingen in de oestrogeenniveaus, die belangrijke wijzigingen in de huid activeert. Welke invloed heeft oestrogeen op de huid? Oestrogeen beïnvloedt de dikte, vocht en rimpels van de huid. Een daling in de oestrogeenwaarden resulteert in het vertragen van de productie van nieuwe huidcellen. Dit leidt op zijn beurt tot de verdunning van de huidlagen. Als de lagen van de huid dun worden, is de huid niet in staat om het vocht, de elasticiteit en stevigheid te behouden.

Nu dat je elementen weet die huidveroudering versnellen, zijn hier enkele anti-aging tips om deze huidbeschadigende elementen te bestrijden.

Anti-aging Tips

  • Eet meer anti-oxidanten!
    Je leest het goed! Je lichaam voeden met anti-oxidanten is een effectief anti-aging wapen. Anti-oxidanten bestrijden vrije radicalen voordat ze schade in je huid en lichaam kunnen aanrichten. Neem kleurrijke groenten in je maaltijden op, zoals wortels, spinazie, en fruit, zoals citrusvruchten, aardbeien en donkere bessen, omdat ze boordevol anti-oxidanten zitten.
  • Breng fruitmaskers aan!
    Fruitmaskers kunnen helpen je huid glad en soepel te houden. Er zijn tal van vruchten die boordevol anti-oxidanten zitten en die je gemakkelijk in een fruitmasker kan omtoveren. Avocado is een voorbeeld van een vrucht die boordevol anti-oxidanten zit en waarvan je gemakkelijk een gezichtmasker kunt maken. Het is een krachtige vochtinbrenger, dankzij de natuurlijke oliën en vitamine E. Pureer een rijpe avocado en voila, je hebt je eigen fruitmasker. Breng het op je huid aan door het gelijkmatig op je gezicht te smeren. Laat het ongeveer 15 tot 20 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met water.

Gebruik Arganolie

Arganolie is een geweldig anti-aging product. Het zit boordevol anti-oxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden, ferulinezuur en polyfenolen. Arganolie heeft geweldige vochtinbrengende eigenschappen dankzij de essentiële vetzuren, vitamine E en sterolen.

Volg deze tips voor een gezonde, gladde, soepele en jeugdige huid.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze informatie met je vrienden!