Argan Cosmetica

Huidverzorgingtips: Hoe Behandel je Gebarsten Voeten

Huidverzorgingtips Hoe Behandel je Gebarsten Voeten
Leer hoe je deze vervelende gebarsten voeten kunt behandelen.

Heb je last van gebarsten voeten? We geven toe dat ze er ontsierend uitzien en daarnaast erg oncomfortabel kunnen zijn. Dit huidprobleem komt, ongeacht de leeftijd, vaak voor. Hoewel we onze gebarsten voeten kunnen verdoezelen voor de wereld of alleen kunnen delen met onze beste vrienden, moeten we dit probleem niet negeren. Want het negeren van onze voeten en een slechte voetverzorging zijn de belangrijkste boosdoeners van gebarsten voeten.

Veel voorkomende oorzaken van gebarsten voeten

Eén van de meest voorkomende oorzaken van gebarsten voeten is een gebrek aan vocht. Veel uren achtereen staan, het gebruik van sterke en agressieve zeep, uitdroging, koud weer, langdurige blootstelling aan water, overgewicht, en het dragen van de verkeerde schoenen kunnen de oorzaak zijn van dit probleem. Gezondheidsproblemen, zoals psoriasis, ziekte aan de schildklier en diabetes kunnen ook leiden tot gebarsten voeten. De ongemakkelijke symptomen van dit huidprobleem zijn rode en/of schilferige plekken, een schilferende huid, jeuk, bloeden uit de scheurtjes en pijn. Gebarsten voeten zijn niet alleen lelijk om naar te kijken, in sommige gevallen kan het bloedingen veroorzaken die kunnen leiden tot infecties en pijn.

Voordat je gebarsten voeten een serieus probleem worden, kan je ze het beste direct behandelen. Het goede nieuws is dat dit huidprobleem eigenlijk heel gemakkelijk te behandelen is. Hier zijn eenvoudige huidverzorgingtips en huis-, tuin- en keukenmiddeltjes voor gebarsten voeten.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes voor gebarsten voeten

  1. Week je voeten in warm water voordat je naar bed gaat. Je voeten weken in een halve emmer warm water kan wonderen doen bij het behandelen van je gebarsten voeten. Het warme water zal helpen de dode huidcellen los te maken die zich op de voeten hebben opgestapeld. Nadat je je voeten ongeveer 20 minuten in het warme water hebt geweekt, kan je een puimsteen of een loofah gebruiken om de dode huidcellen voorzichtig los te scrubben. Het is het beste om een paar druppels Arganolie aan het warme water toe te voegen, omdat de olie zal helpen je voeten te hydrateren. Als het scrubben is gedaan, spoel je je voeten af met schoon water en dep je ze droog met een zachte, schone handdoek.
  2. Hydrateer je voeten voordat je gaat slapen. Zoals eerder vermeld, is gebrek aan vocht één van de primaire oorzaken van droge en gebarsten voeten. Dus het hydrateren van je voeten is één van de eenvoudigste manieren om je gebarsten voeten te behandelen en te voorkomen dat dit probleem zich voordoet. Een krachtige voetcrème of vochtinbrenger zou deel moeten uitmaken van je huidverzorgingset. Arganolie is één van de beste vochtinbrengers die je voor je voeten kunt gebruiken. De olie zit boordevol voedingsstoffen die sterke hydraterende eigenschappen bevatten, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Na het aanbrengen van een vochtinbrengende crème op je voeten, trek je een paar schone katoenen sokken aan. Je zult verrast zijn over de mate waarin je gebarsten voeten de volgende morgen verbeterd zullen zijn.
  3. Behandel je gebarsten voeten met een bananenpasta. Pureer of prak één of twee bananen totdat het een romige pasta is en breng het op je schone voeten aan. Laat ongeveer 15 minuten intrekken, was je voeten met lauwwarm water en vervolgens met koud water. Doe deze behandeling elke dag en dan zul je al snel gladde voeten in plaats van gebarsten voeten hebben.

Volg deze huidverzorgingtips om het probleem van gebarsten voeten aan te pakken.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.