Argan Cosmetica

Hou van Je Huid en Je Haar met Zelfgemaakte Schoonheidsproducten!

Hou van Je Huid en Je Haar met Zelfgemaakte Schoonheidsproducten!
Maak je eigen producten, bespaar zo geld en gegarandeerd een goede kwaliteit.

Betaal jij voor huidverzorgingsproducten die niet alleen schadelijk zijn voor je huid maar ook voor je totale gezondheid? Als je niet oppast kan dat zomaar het geval zijn. Veel schoonheidsproducten en ook huidverzorgingsproducten zitten vol met schadelijke chemische stoffen. Veel van deze giftige chemicaliën worden met kanker of andere ernstige gezondheidproblemen in verband gebracht.

Om zeker te weten dat je huid niet met schadelijke chemische stoffen in aanraking komt moet je goed letten op de ingrediënten in de producten die je gebruikt. Eigenlijk zou je altijd op alle etiketten moeten kijken van de schoonheidsproducten die je gebruikt. Giftige chemische stoffen die je zou moeten vermijden zijn Parabenen, Ftalaten, Parfum en Geurstoffen.

Een andere manier om giftige chemische componenten in huidverzorgingsproducten te vermijden is je eigen huidverzorgingsproducten maken. Doe-het-zelf huidverzorgingsproducten zijn best makkelijk te maken. Niet alleen weet je dan zeker dat er geen schadelijke stoffen met je huid in aanraking komen, maar je spaart ook nog eens geld uit! Ben je klaar om doe-het-zelf huidverzorgingsproducten te gaan maken? Hier zijn een paar heel goede recepten!

Doe-Het-Zelf Huidverzorgingsproducten

 • Een Masker van Havermout

  Combineer 100 gram gekookte havermout, 1 ei en 1 eetlepel Arganolie. Meng de ingrediënten goed. Breng het mengsel als het klaar is op je gezicht aan en laat dit masker ongeveer 15 minuten zitten.

 • Een Groene Moisturizer

  Het is niet alleen vanwege de groene kleur van de avocado dat we dit een groene moisturizer noemen. Dat is ook omdat het geen enkele chemische component bevat die schade aan je huid of je gezondheid zou kunnen aanrichten! Groen is voor Moeder Natuur de kleur van de liefde. Het is o zo makkelijk om avocado als moisturizer te gebruiken. Koop gewoon een rijpe avocado, schil hem af en stamp het vlees fijn tot een pulp. Breng deze pulp op je huid aan. Laat ongeveer 15 minuten zitten, spoel daarna af met handwarm water en dep je huid droog.De meeste vochtinbrengende oliën zitten in de schil van de avocado. Als je het maximale profijt wil hebben van de vochtinbrengende eigenschappen van de avocado, wrijf dan de binnenkant van de schil over je gezicht en laat deze 15 minuten zitten. Met warm water afspoelen en de huid droogdeppen.

Het zijn niet alleen huidverzorgingsproducten die je thuis zelf kunt maken! Je kunt ook zelf haarverzorgingsproducten maken! Hier zijn een paar goede recepten!

Doe-Het-Zelf Haarverzorgingsproducten

 • Een Conditioner van Honing

  Geef je haar het vocht dat het nodig heeft! Combineer honing, ei en mayonaise. Goed mengen en op je haar aanbrengen. Deze zelfgemaakte natuurlijke conditioner geeft je lokken leven, gladheid en glans!

 • Een Avocado Conditioner

  Stamp een avocado fijn en meng er kokosmelk doorheen. Goed mengen totdat je een dikke substantie krijgt. Deze substantie door je haar kammen, 15 minuten laten zitten en dan afspoelen.

 • Azijn voor Extra Glans

  Spoel je haar uit met azijn en je lokken zullen extra glans krijgen! Als je last van roos hebt helpt azijn ook bij het kwijtraken van de vlokjes.

Hou je van deze natuurlijke schoonheidsproducten voor huid en haar? Deel ze dan met de mensen waar je om geeft via Facebook, Twitter of email!