Argan Cosmetica

Hoe Je Tekenen van Huidveroudering Aan Kunt Pakken

Hoe Je Tekenen van Huidveroudering Aan Kunt Pakken

Het moment waarop je huid je leeftijd begint te verraden verschilt van persoon tot persoon. Maar vroeger of later begint het. Onderzoek toont aan dat de huid al op je twintigste kan verouderen en dat dan ook het tempo waarin huidcellen genezen of vervangen worden begint te vertragen. Als resultaat daarvan verliest de huid zijn natuurlijke soepelheid en gladheid, wordt gevoelig voor de vorming van rimpels en fijne lijntjes en kan op sommige plaatsen uit gaan zakken.

Ouder worden van de huid is een natuurlijk proces waar veel mensen echter erg tegenop zien. En hoewel je het onvermijdelijke niet helemaal kunt tegenhouden zijn er wel manieren om het uit te stellen. Door goed voor je huid en de rest van je lichaam te zorgen kun je de effecten van ouder worden vertragen en zo gezond en stijlvol ouder worden.

Uitzakken

Een van de belangrijkste redenen dat je huid begint uit te zakken is dat hij niet meer opgewassen is tegen de zwaartekracht. Nadat hij jarenlang stand heeft gehouden tegen de natuurlijke aantrekkingskracht van de aarde gaat je huid nu elasticiteit verliezen en naar beneden zakken. Dat gebeurt meestal wanneer we rond de 50 zijn en het uitzakken zichtbaar wordt bij oogleden, oren en onder de kin.

Schade door de zon

Omdat je huid niet meer zo snel en goed herstelt als toen je jong was is hij ook gevoeliger voor schade door blootstelling aan UV straling. Dat maakt het des te belangrijker om elke dag zonnebrandlotion te gebruiken. Het is ook aanbevelenswaardig om make-up met zonbescherming te gebruiken. Hou in de gaten dat te veel blootstelling aan ultraviolette straling huidkanker kan veroorzaken. Bescherm je huid tegen de zon met zonnebrandlotion en make-up met zonbescherming. Ook Marokkaane Arganolie kan je huid tegen de schadelijke effecten van UV straling beschermen vanwege zijn hoge gehalte aan anti-oxidanten.

Leeftijdsvlekken en sproeten

De vorming van leeftijdsvlekken is het resultaat van langdurige blootstelling aan ultraviolette straling. Veroudering van de huid kan ook sproeten veroorzaken. Beide zijn het gevolg van klompjes melanine die zich als antwoord op zonnestraling onder de huid hebben gevormd. Niet alle leeftijdsvlekken worden echter door UV straling veroorzaakt. Ze kunnen ook het gevolg zijn van cellen die zomaar ineens meer melanine gaan produceren.

Kraaienpootjes en rimpels

Rimpels worden veroorzaakt door gebrek aan vetafzettingen waardoor de huid vouwen gaat vertonen. Kraaienpootjes zijn rimpels in je ooghoeken. Rimpels zijn natuurlijke tekenen van veroudering maar kunnen met de juiste huidverzorging geminimaliseerd worden.

Droge huid

Een droge huid is om verschillende redenen onaangenaam. Een van de redenen is dat gebrek aan vocht je huid berooft van de voedingsstoffend die hij nodig heeft om er goed uit te zien. Een andere reden is dat een droge huid makkelijk krab- en schaafwondjes oploopt. Hierdoor komen de dieper gelegen lagen van de huid bloot te liggen en dat geeft kans op ontstekingen en meer schade. Breng regelmatig Arganolie aan om een droge huid te hydrateren, te voeden en te helpen zijn elasticiteit te bewaren.