Argan Cosmetica

Hoe Je Winterse Haarproblemen Voor Kunt Blijven

Hoe Je Winterse Haarproblemen Voor Kunt Blijven
Bescherm je haar extra in de winter!

Nu het winter is hebben veel mensen weer last van haarproblemen. De plotselinge daling van temperatuur betekent vaak gespleten eindjes, kroezig haar of grof en droog haar. Maar wanhoop niet, je kunt je haar deze winter prima onder controle krijgen. Hier zijn een paar nuttige tips.

Haarverzorging voor het Winterseizoen

Dingen om te Onthouden

Als de temperatuur begint te zakken zou de verzorging van je haar de hoogste prioriteit moeten hebben, als je tenminste niet met gespleten eindjes of droog en kroezig haar wil zitten. Haar en hoofdhuid hydrateren helpt heel goed bij het verhinderen van haarproblemen in de winter. Het is heel normaal dat de hoofdhuid in de koudere maanden schilferig wordt. De hoofdhuid gehydrateerd houden voorkomt dit probleem. Veel mensen zetten de verwarming in huis te hoog. Dat zou je niet moeten doen want dat maakt droog haar nog droger. Zorg dus dat je verwarming in huis gewoon op precies de juiste temperatuur staat.

Was Je Haar en Je Hoofdhuid

Waarschijnlijk wil je je haar als het koud is bundelen, in een knotje doen en bedekken. Daardoor gaat je hoofdhuid echter meer talg aanmaken. En omdat je haar bij elkaar zit en bedekt is kan het daardoor makkelijk erg vet worden. Om te verhinderen dat je onhandelbaar en vettig haar krijgt zou je je haar regelmatig met shampoo moeten wassen. Maar overdrijf het niet omdat ook dat weer slecht is voor je haar en eveneens problemen kan veroorzaken. Om de andere dag shampoo gebruiken is wel genoeg.

Winterse Regels voor Wassen van Je Haar

Je bent misschien geneigd om voor je douche of bad heet water te gebruiken tegen de kou. Doe dat niet. Heet water berooft je lokken van hun natuurlijke olie waardoor je haar uitdroogt. Het is het beste om in plaats daarvan je haar met handwarm water te wassen.

Winterse Regels voor het Conditioneren van Je Haar

De winter kan ongenadig zijn voor je haar en extra verzorging van je haardos is dan ook op zijn plaats. Het zijn de conditioners die je haar die extra verzorging en bescherming geven die het nodig heeft. Zorg dat je je haar in de winter telkens na het wassen conditioneert. Door regelmatig conditioner te gebruiken krijgt je haar meer glans, soepelheid en stevigheid.

Arganolie

Als je haar superdroog is heb je een conditioner nodig met krachtige vochtinbrengende eigenschappen. En dat is waar Arganolie goed van pas komt. Arganolie zit vol met voedingsstoffen met krachtige vochtinbrengende eigenschappen zoals Vitamine E, essentiële vetzuren en Sterolen. De Sterolen in Arganolie verhinderen dat vocht uit je haar ontsnapt waardoor je haar goed gehydrateerd blijft.

Dit zijn zomaar een paar winterse haartips waarmee je haarproblemen voor kunt blijven. Vergeet niet deze tips te “sharen” via Facebook, Twitter of e-mail.