Argan Cosmetica

Meer Te Weten Komen over de Oorzaken van Acne

Meer Te Weten Komen over de Oorzaken van Acne
Blijf van de Acne af!!

O die vervelende acne. Net als we denken er vanaf te zijn komt het weer terug. Ja, acne kan hardnekkig zijn en dat is een van de redenen waarom we deze huidaandoening zo haten.

Ernstige acne kan leiden tot littekens en mensen met zeer heftige acne hebben soms ook emotionele problemen. Het goede nieuws is dat er behandelingen zijn waarmee je heel goed acne kwijt kunt raken. Bij de bestrijding van acne is het belangrijk om te onthouden dat snelle behandeling het beste wapen is om serieuze schade aan je huid en ook emotionele schade voor te blijven.

Factoren Die Acne Veroorzaken

Er zijn bepaalde factoren die een rol spelen bij de vorming van acne.

  • Te veel productie van talg

  • Niet goed kwijtraken van dode huidcellen wat leidt tot irritatie van de follikels in de huid.

  • Opeenhoping van bacteriën op de huid.

Acne treedt op wanneer talg en dode huidcellen de haarzakjes op je huid verstoppen. De huid bevat talgklieren die verbonden zijn met de haarzakjes. Deze talgklieren produceren wat we talg noemen. Talg is de natuurlijke olie van ons lichaam die het haar en de huid vochtig houden. Als de talgklieren de normale hoeveelheid talg produceren kan deze talg gemakkelijk via de openingen van de haarzakjes naar buiten op het huidoppervlak komen. Als er echter te veel talg en dode huidcellen zijn kunnen deze de haarzakjes verstoppen en zo een ideale voedingsbodem vormen voor bacteriën.

Als de haarzakjes geblokkeerd zijn kunnen de wanden van deze zakjes opzwellen. Dit veroorzaakt dan het type acne dat we wel puistjes noemen. Het type acne dat we mee-eters noemen ontstaat wanneer de verstopping aan de oppervlakte komt. De zwarte kleur ontstaat door een reactie met zuurstof. Puistjes kunnen ook de vorm aannemen van opgezwollen rode vlekken met wit in het midden. Dit gebeurt wanneer de geblokkeerde haarzakjes geïrriteerd of ontstoken raken. Cystische acne ontstaat wanneer de blokkade en ontsteking diep binnenin het haarzakje optreedt. Cystische acne manifesteert zich als bulten of builachtige ontstekingen onder het huidoppervlak en is de ernstigste vorm van acne.

Behandelingen Tegen Acne

De ideale oplossing is een huidarts naar je acne te laten kijken, vooral als je last hebt van cystische acne. Er zijn echter ook huismiddeltjes en anti-acne producten die je acneprobleem kunnen behandelen.

Arganolie voor Milde tot Matige Acne

Voor milde tot matige gevallen van acne kan Marokkaanse Arganolie wonderen doen. Arganolie bevat essentiële vetzuren die helpen overproductie van talg omlaag te brengen. Overproductie van talg terugbrengen speelt een sleutelrol bij het in bedwang houden van acne. Arganolie bevat daarnaast ook voedingsstoffen met ontstekingsremmende eigenschappen zoals Vitamine E, essentiële vetzuren, Prostaglandinen, Sterolen en Triterpenen.

Ik hoop dat dit wat inzicht in je acneproblemen geeft. “Share” deze post met vriendinnen en familie via Facebook, Twitter of email!