Argan Cosmetica

Hoe Je Uitbraken van Acne Kunt Voorkomen

Hoe Je Uitbraken van Acne Kunt Voorkomen
Voorkom de vorming van Acne, blijf er in ieder geval vanaf als het er al is.

Ze zeggen wel ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Dat spreekt vanzelf. Het is beter om een ziekte aan te pakken voordat die begint dan pas genezing te zoeken als je al ziek bent. Het beste kun je alle ellende maar voorblijven. En dat geldt ook voor acne.

Waardoor Wordt Acne Veroorzaakt?

Acne is dan wel geen levensbedreigende aandoening maar heeft toch sterke negatieve effecten vooral voor je zelfvertrouwen. Acne komt vooral bij tieners voor. Maar dat wil nog niet zeggen dat je voor altijd immuun bent tegen acne als je eenmaal je tienerjaren ontgroeid bent. Er zijn verschillende factcoren die acne veroorzaken en sommige hiervan heb je niet onder controle. Verstoring van het hormoonevenwicht is een belangrijke speler. Andere dingen die een rol spelen zijn keuzes in je levensstijl, persoonlijke verzorging en hoe je met stress omgaat.

Het Ontstaan Van Acne Tegengaan

Het goede nieuws is dat er dingen zijn die je kunt doen om het ontstaan van acne tegen te gaan. We hebben hier een paar van die dingen opgenoemd.

Jezelf Regelmatig Wassen

Acne kan overal op je huid voorkomen maar zit meestal op je gezicht. Om uitbraken van acne te voorkomen moet je je lichaam en ook je gezicht regelmatig wassen. Bij het wassen verwijder je dode huidcellen, overtollig vet en vuil van het oppervlak van je huid. Vet, vuil, dode huidcellen en andere ongerechtigheidjes maken dat je huid een goede voedingsbodem is voor de bacteriën die acne

veroorzaken en die van nature op je huid voorkomen. Voor je gezicht kun je het beste warm water en een milde gezichtsreiniger gebruiken. Bedenk dat de huid op je gezicht en in je nek gevoeliger is dan de rest van je huid. Gebruik daarom geen Loofah of sterke zeep omdat dat irritatie kan veroorzaken.

Een Maal Per Week Exfoliëren

Waarom wekelijks exfoliëren? Bij het exfoliëren raak je dode huidcellen kwijt en raken je poriën ontstopt. Overdrijf het echter niet. Eén keer per week is genoeg. Er zijn in de winkel of bij de drogist veel exfoliërende producten te koop en je kunt deze ook makkelijk zelf maken. Als je deze tip opvolgt zul je al snel drastische verbetering in je huid zien.

Regelmatige Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging is enorm goed voor je gezondheid. Het houdt je fit, versterkt je afweersysteem en helpt allerlei ziektes te voorkomen. Het geeft je ook de energie om je dagelijkse werkzaamheden beter te doen en je beter te concentreren. Lichaamsbeweging helpt ook tegen stress en maakt dat je goed slaapt. Maar wist je dat regelmatige lichaamsbeweging ook acne kan voorkomen? Tijdens een workout wordt de bloedsomloop sterker waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen de huid kunnen bereiken. Ga na de oefeningen wel onmiddellijk onder de douche. Zweet kan je poriën verstoppen en dat draagt bij aan de vorming van acne.

Voorkom met deze tips uitbraken van acne. Geef deze informatie door!

‘Like’ onze Facebook pagina voor meer tips voor het uiterlijk.