Argan Cosmetica

Hoe Je De Schadelijke Effecten van de Zon Kunt Tegengaan

Hoe Je De Schadelijke Effecten van de Zon Kunt Tegengaan
Bescherm jezelf tegen de zon!

Het is niet voor niets dat we vaak geadviseerd worden uit de zon te blijven of in elk geval niet te lang in de zon te zitten. Ultraviolette straling kan in je cellen doordringen en daar dingen veranderen. Het zorgt dat je huid rimpels, lijntjes, leeftijdsvlekken en soms zelfs kanker kan ontwikkelen. Hoe langer je zonder bescherming tegen de zon buiten bent, hoe groter de kans op schade aan je cellen.

Helaas is bescherming tegen de zon meer dan alleen je insmeren met zonnebrandlotion. Huidproducten en make-up die UV-bescherming in zich hebben kunnen helpen maar er zijn ook andere manieren waarop je huid schade door de zon kan oplopen. Misschien was jouw huid al beschadigd door de zon voordat je zonnebrandlotion ging gebruiken.

Het goede nieuws is dat je met de juiste verzorging voor je huid deze schade terug kunt draaien en met de volgende stappen verdere schade kunt verhinderen.

Tips voor Bescherming Tegen de Zon

Verwijder dode huidcellen

Exfoliëren zou een belangrijk onderdeel van je regelmatige huidverzorgingsroutine moeten zijn. Regelmatig je huid exfoliëren verwijdert microscopische vuildeeltjes die anders groei van bacteriën zouden kunnen veroorzaken. Het maakt je huid bovendien veel zachter en gaver.

Een sponsje alleen doet echter niet het hele werk. Chemisch exfoliëren maakt je huid gelijkmatiger, lost dode huidcellen op en bestrijdt bacteriën beter. Er zijn kant en klare exfolianten in de winkel verkrijgbaar of je kunt je eigen exfoliant maken met natuurlijke ingrediënten zoals aardbeien of ander fruit waar de huid dol op is!

Met donkere plekken omgaan

Donkere vlekken op de huid zijn het gevolg van een beschermend mechanisme tegen de zon. Het zijn meestal opeenhopingen van pigment producerend melanine dat zich onder je huid verzameld heeft. Arganolie kan deze vlekken lichter maken en de huid verder tegen UV straling van de zon beschermen. Het dankt deze eigenschappen aan het feit dat het barstensvol anti-oxidanten zit zoals Vitamine E, Carotenoïden, Ferulinezuur en Polyfenolen. Arganolie bevat ook een hoog gehalte aan essentiële vetzuren en Sterolen en is daardoor een geweldige moisturizer voor de huid!

Zonnebrandlotion is een must

Een van de beste manieren om je tegen de zon te beschermen is zonnebrandlotion. De meeste mensen smeren zich helaas niet elke dag in. De juiste zonnebrandlotion zou bescherming moeten bieden tegen UVA en UVB straling en zou een beschermingsfactor van 30 of meer moeten hebben. Voor betere bescherming tegen de zon zou je eerst Arganolie of een ander product met veel anti-oxidanten op je huid moeten smeren. Daarbovenop doe je dan de zonnebrandlotion!

Wees niet zuinig met anti-oxidanten

Het is heel goed dat je huidverzorgingsproducten met anti-oxidanten gebruikt. Vergeet echter niet om ook voedsel te eten met deze voedingsstoffen waar de huid zo dol op is. Eet groenten en fruit dat vol zit met anti-oxidanten zoals wortelen, tomaten of groene bladgroenten!

Deze tips kunnen de aanslagen bestrijden die je huid van de zon heeft gehad en kunnen ook verdere schade verhinderen!

Waren deze tips nuttig? Deel ze dan met anderen! ‘Share’!

Schrijf een reactie