Argan Cosmetica

Haarverzorging in de Winter: Hoe Win je de Koude Haaroorlog!

Hoe Win je de Koude Haaroorlog!
Zorg extra goed voor je haar in de winter

Hoewel de lente bijna is aangebroken, hebben we nog een paar dagen met koude temperaturen te gaan. Tijdens de koude dagen van de winter gaat je haar een gevecht aan. Maar het grootste deel van de tijd trekt je haar aan het kortste eind. Het droge en koude weer geeft aanleiding tot kroes-, statisch, breekbaar, opvliegend en niet te vergeten glansloos haar. Het is heel begrijpelijk waarom veel mensen niet kunnen wachten om afscheid te nemen van het winterseizoen en hallo te zeggen tegen de kleurrijke en warme dagen van de lente.

Het probleem met de winter

Het probleem met de winter is dat dit seizoen gepaard gaat met agressieve invloeden op ons haar. Buiten vliegen de sterke windvlagen en ijzige temperaturen genadeloos in ons haar en als we onze toevlucht binnenshuis zoeken dan zorgt de verwarmde omgeving voor nog meer afbreuk en schade. Binnenverwarming droogt het haar uit en maakt de cuticula van het haar zwakker. Je haarcuticula dient als beschermende barrière en zonder deze bescherming zullen de vezels van je haar beginnen te schilferen en breken.

Het goede nieuws

Het goede nieuws is dat we nog maar een paar dagen met deze winterse omstandigheden moeten zien door te komen. Maar dat is niet het enige goede nieuws dat we hebben. Je kunt haarbeschadiging zelfs voorkomen of op zijn minst minimaliseren met slechts een paar aanpassingen in je dagelijkse haarverzorging.

 • Een hoed, pet of sjaal

  Gebruik een van deze producten om je haar te beschermen tegen de koude wind. Zorg ervoor dat als je een hoed, pet of sjaal draagt deze niet te strak zit zodat het de circulatie van je hoofdhuid blokkeert.

 • Ga niet met nat haar naar buiten

  Je haar zal sneller breken als je naar buiten gaat als je haar nog nat is. Dus droog je haar eerst af voordat je naar buiten gaat.

 • Was je haar niet met warm water

  Veel mensen maken zich hier schuldig aan. Niemand houdt ervan een koude douche te nemen, vooral niet tijdens het koude seizoen, maar dit is geen excuus om warm water te gebruiken bij het baden of douchen. Stel de watertemperatuur in op lauwwarm of als je een beetje tegen de kou kunt, was je haar dan met koud water.

 • Beperk het wassen met shampoo

  Als je gewend bent om je haar vaak te wassen, dan zou je dit moeten beperken tot minstens driemaal per week, vooral tijdens de winter. De koude winterdagen drogen de hoofdhuid uit en shampoo kan deze situatie zelfs verergeren.

 • Conditioneer je haar dagelijks

  Als er iets is dat je tijdens dit seizoen dagelijks zou moeten doen, dan is het wel conditioneren. Gebruik een conditioner die je niet hoeft uit te spoelen om droog en broos haar tegen te gaan. Marokkaanse Arganolie is een geweldig conditioner die je niet hoeft uit te wassen. Je kunt deze olie ook gebruiken om je haar minstens tweemaal per week diep te conditioneren.

 • Vermijd warme hulpmiddelen in je haar

  Tijdens de winter is het het beste om je haar met een handdoek droog te maken. Maar wrijf je haar niet ruw droog. Dep het alleen af. Als je het niet kunt laten om een föhn te gebruiken, zet deze dan op de koude stand.

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij doorgaan met het publiceren van gezondheids- en schoonheidstips!

Schrijf een reactie