Argan Cosmetica

Groene Thee en de Schoonheidsvoordelen

Groene Thee en de Schoonheidsvoordelen

Al vele jaren lang staat groene thee in de belangstelling. We hebben gehoord en gelezen over de enorme voordelen van groene thee voor de gezondheid, en dit is ook de reden waarom veel mensen de gewoonte van de Engelsen hebben ontwikkeld om groene thee te drinken.

Maar groene thee bevat ook tal van schoonheidsvoordelen. Vele cosmetische bedrijven hebben gebruik gemaakt van de krachtige anti-oxidant eigenschappen van groene thee en zijn begonnen om het op te nemen in de ingrediënten van hun huidverzorgingsproducten. Waarschijnlijk ben je nieuwsgierig naar de reden waarom groene thee een plaatsje verdiend in je beauty case. We gaan er hier dieper op in!

Schoonheid in een kopje groene thee

Zoals klinisch onderzoek heeft uitgewezen, bevatten de bladeren van groene thee veel anti-oxidanten. Anti-oxidanten hebben het vermogen om vrije radicalen te bestrijden, radicalen zijn elementen die veroudering versnellen en ziekten veroorzaken. De anti-oxidanten van groene thee die zijn toegevoegd aan huidverzorgingsproducten werken net als de anti-oxidanten in je kopje groene thee. Op de huid bestrijden ze vrije radicalen, net zoals ze doen wanneer ze worden gegeten. Maar als je geen geld over hebt om te besteden aan lotions en drankjes met groene thee extract, dan kun je je eigen schoonheidsproducten met groene thee regelrecht in je eigen keuken maken. Hier zijn schoonheidsmiddeltjes met groene thee die je thuis kunt maken.

Eigen gemaakte schoonheidsmiddeltjes met groene thee

  • Versterkende haarspoeling

    Verontreiniging en agressieve haarproducten beschadigen het haar. Na verloop van tijd zullen je lokken broos en dof worden. Om je haardos glanzend en sterk te houden, kun je een haarspoeling van groene thee gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen, is een liter water te koken en daar ongeveer een uur lang drie tot vier groene theezakjes aan toe te voegen. Als het eenmaal is afgekoeld, kun je je haar na het wassen en conditioneren ermee uitspoelen.

 

  • Oogcompres

    Heb je de laatste dagen flink doorgehaald? Zijn je ogen opgezet en hebben ze donkere kringen? Om dit op te lossen, komen je gebruikte theezakjes goed van pas. Laat een paar gebruikte theezakjes afkoelen in de koelkast. Zodra ze zijn afgekoeld, ga je liggen, ontspan je jezelf, doe je je ogen dicht en leg je op elk oog een theezakje. Laat het voor 10 minuten liggen. Als je geen gebruikte theezakjes hebt, leg je 2-3 theezakjes in een kopje kokend water en leg je deze daarna in de koelkast. Laat het voor een paar uur afkoelen. Gebruik wattenbolletjes, week ze in het concentraat, en leg op elk oog een wattenbolletje, net als de theezakjes. Dit zal de wallen rond je ogen kalmeren en de donkere kringen onder je ogen verwijderen. Nu je dit schoonheidsmiddeltje van groene thee kent, moet je niet vergeten om je theezakjes niet weg te gooien na gebruik. Leg ze in plaats daarvan in de koelkast. De anti-oxidanten in groene thee kunnen ook bijdragen aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels rond de ogen.

In onze toekomstige berichten zullen we meer schrijven over eigengemaakte schoonheidsmiddeltjes van groene thee.

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer tips over gezondheid en schoonheid plaatsen!