Argan Cosmetica

Haarstrijktips van de Experts, Leer ze Allemaal!

Haarstrijktips van de Experts, Leer ze Allemaal!
Do's & Don'ts van haarstrijken!

Dit onderwerp maakt me helemaal enthousiast (van binnen piep ik…Ieep!) Jawel, ik ben Miss Iron Lady, iemand die niet naar buiten kan zonder eerst haar haren te strijken. Mijn vriend vroeg me eerder of ik niet bang was om mijn haar te beschadigen. Mijn gebruikelijke antwoord is dat mijn haren er al beschadigd uitzien, dus ik kan ze net zo goed beschadigen met een apparaat dat het er goed uit laat zien, toch? Toch? Blijkbaar zijn de experts het daar niet mee eens. ( Daar kijk ik niet van op!)

Kappers van beroemdheden zeggen dat er een manier is om de schade van het regelmatig strijken van je haar te minimaliseren. Zij beweren dat als je je haar op de juiste wijze strijkt, je niet voor altijd gedag hoeft te zeggen tegen gezond haar. Volg deze tips en je zult je haar zonder schuldgevoel kunnen strijken.

Klein, medium, groot

Blijkbaar kun je platte strijkijzers in verschillende maten kopen. Je moet de juiste maat kiezen om het risico van oververhitting en schade aan je lokken te minimaliseren. Experts zeggen dat het voor kort haar het beste is om strijkijzers te gebruiken met platen die één tot twee cm dik zijn. Dit zal het gemakkelijker voor je maken om je haar in secties te strijken. Maar als je langer haar hebt, dan zijn grotere platen aan te raden. Hierdoor zul je een groter gebied sneller kunnen bedekken, waardoor je haar minder wordt blootgesteld aan de warmte.

Warm, warmer, warmst

Afgezien van de grootte is er ook een juiste warmte-instelling voor je haar. Je hebt geluk als de strijkijzer die je nu hebt een warmteregelaar heeft. Als je fijn of beschadigd haar hebt, stel je strijkijzer dan in op 250 tot 300 graden. Als je medium of normaal haar hebt, kun je het een beetje warmer maken, ongeveer 300 tot 350 graden. Je kunt je strijkijzer tussen de 350 tot 400 graden instellen als je dik of grof haar hebt.

Milde strijkijzers

Niet alle strijkijzers zijn hetzelfde gemaakt. Kies voor strijkijzers met keramische, toermalijn of titanium metalen platen. Experts zeggen dat deze strijkijzers de warmte gelijkmatiger verdelen en milder zijn voor je haar. Maar pas op voor strijkijzers waarvan beweerd wordt dat de platen zijn afgewerkt met een keramische of Teflon coating. Meestal verdelen deze strijkijzers de warmte onregelmatig en kunnen ze je haar meer uitdrogen.

Je haar voorbereiden is een must

Dit betekent dat je je shampoo en conditioner niet kunt overslaan als je plannen hebt om je haren die dag te strijken. Zorg ervoor dat je shampoo en conditioner ook bij je haartype passen. Bijvoorbeeld, als je fijn haar hebt, dan zullen haarproducten met een volume effect de resultaten van het strijken verbeteren. Hetzelfde geldt voor de leave-in conditioner die je gebruikt direct na het douchen. Zorg ervoor dat deze een technologie bevat die het haar beschermt tegen warmte, waardoor het schade door warmte zal minimaliseren. Ook moet je je haar niet strijken als het nog nat is. Föhn je haar eerst droog voordat je gaat strijken.

Verzorg regelmatig

Ondanks al deze tips zal het regelmatig strijken nog steeds een effect hebben op je haar. Om dit te compenseren moet je ervoor zorgen dat je je haar regelmatig verzorgt met producten die het weer terug in zijn oude glorie kunnen brengen. Arganolie is een geweldig product dat je regelmatig kunt gebruiken. Er is geen professional voor nodig om je hiermee te helpen. Masseer de Arganolie na het douchen simpelweg in vanaf je hoofdhuid naar je haarpunten.