Argan Cosmetica

Goede Huidverzorging Gaat Diep! Lees Snel Verder!

Goede Huidverzorging Gaat Diep! Lees Snel Verder!
Eet een goed gebalanceerd dieet!

Zit je te piekeren hoe je je huid er jong moet laten uitzien en aanvoelen? Iedere keer wanneer iemand het over huidverzorging heeft, denken de meeste vrouwen (mannen geven niet zo veel om hun huid) meteen aan huid- of schoonheidsproducten. Veel vrouwen gaan hun schoonheidsproducten dan ook met elkaar vergelijken.

De waarheid is dat goede huidverzorging verder gaat dan crèmes, lotions en olie die je op de huid aanbrengt. Natuurlijk helpen die allemaal, maar daar houdt het niet mee op. Goede huidverzorging gaat “dieper”.

Van Binnenuit voor Je Huid Zorgen

 1. Eet een uitgebalanceerd dieet!

  Zorg dat je je hele lichaam de voeding geeft die het nodig heeft. Ons lichaam vraagt om een constante aanvoer van proteïnes, koolhydraten, vezels en gezonde vetten. Het is goed om te weten dat groene bladgroentes en fruit vol zitten met anti-oxidanten die erg goed zijn voor de huid. Dat geldt ook voor visolie, dat Omega 3 en 9 vetzuren bevat.

 2. Kom in beweging!

  Bewegingsoefeningen zijn geweldig voor de huid en je totale gezondheid. Doordat je bij de oefeningen gaat zweten kan het lichaam giftige afvalstoffen kwijt en zich op die manier reinigen. Beweging voorkomt ook overgewicht. Te veel vet kan soms tot huiduitslag leiden. Lichaamsbeweging is een uitstekende manier om een glanzende huid te krijgen.Trap niet zoals zo veel vrouwen in de val om elk mogelijk excuus te gebruiken. Te druk, te moe, het komt allemaal neer op “te lui”. Er is altijd wel tijd voor wat lichamelijke activiteit. In plaats van met de auto naar het werk te gaan, kun je bijvoorbeeld gaan lopen of de fiets pakken. Neem de trap in plaats van te staan wachten tot de liftdeuren opengaan.

 3. Slaap voldoende!

  Feesten tot diep in de nacht of films kijken tot het weer licht wordt is niet gezond voor je huid en je lichaam. Het lichaam vernieuwt en repareert zichzelf ’s nachts terwijl je slaapt. Zorg dat je lichaam geen slaap tekort komt omdat dit grote invloed heeft op je gezondheid. Slaap minstens 8 uur per nacht.

 4. Stop met roken en alcohol drinken!

  Sigaretten veroorzaken rimpels en lijntjes die je er ouder uit doen zien dan je bent. Dat komt omdat sigarettenrook vrije radicalen produceert die collageen vernietigen. En alcohol droogt de huid uit. Als je niet helemaal kunt stoppen met alcohol drinken, drink dan slechts af en toe en met mate drinkt.

Van Buitenaf voor Je Huid Zorgen

 1. Dagelijks insmeren met zonnebrandlotion is essentieel!

  Als je naar buiten gaat moet je je minstens 15 minuten van tevoren insmeren. Hierdoor wordt de huid beschermd tegen de schadelijke effecten van UV of Ultra Violette stralen.

 2. Een ruime hoeveelheid Arganolie!

  Gebruik Arganolie als vochtinbrengend product voor de huid. Het is het beste om deze olie na bad of douche op de huid aan te brengen, of voordat je naar bed gaat. Het mooie van Arganolie is dat het niet alleen de huid hydrateert maar ook jong houdt.

Als je een jong uitziende (en aanvoelende) huid wil hebben, moet je van binnenuit en van buitenaf voor je huid zorgen!