Argan Cosmetica

Je Kind Een Natuurlijke Eczeem Behandeling Geven

Je Kind Een Natuurlijke Eczeem Behandeling Geven
Gebruik Arganolie als onderdeel van de behandeling.

Eczeem hebben is één ding. Je kind eronder zien lijden is weer iets anders. Ouders van kinderen met deze huidziekte weten hoe moeilijk het is je kind zo te zien lijden. De jeuk en ontstekingen die met eczeem gepaard gaan zijn voor ouders bijna net zo onverdragelijk als voor het kind zelf. Medicijnen op recept kunnen wel tijdelijke verlichting brengen, maar behandeling en voorkomen op de lange termijn is toch de beste manier om verdere uitbraken te voorkomen. Als ouder heb je de plicht eenvoudige middeltjes te kennen voor verlichting en het voorkomen van nieuwe uitbraken bij je kind. Hier volgen een paar eenvoudige stappen hoe je dit kunt doen.

  • Begin met een eenvoudig programma voor huidverzorging voor je kind. Eczeem bij kinderen is vaak het gevolg van huidverzorgingsproducten. Onnodige geurtjes, chemicaliën en ingrediënten in zeep of lotion kan een babyhuidje makkelijk irriteren. Je zou eens goed naar de huidverzorging van je kind moeten kijken en de producten die je daarbij gebruikt. Ga voor geurloze producten, producten die veilig zijn voor kleine kinderen, producten die geen allergieën veroorzaken, of natuurlijke producten. Je zou het kind ook eens gewoon in puur water moeten wassen om te kijken of dan de symptomen verminderen.
  • Hou de huid vochtig. Eczeem vereist veel hydrateren. Bij een kind of volwassene met eczeem houdt de huid niet erg goed vocht vast. Resultaat: schilfers en droge plekken op de huid, uitslag, en soms zelfs pus. Ouders zouden regelmatig vochtinbrengende producten moeten gebruiken op het babyhuidje. Niet alleen om littekens te vermijden, maar ook om de jeuk te verlichten.
  • Gebruik Arganolie. Een van de beste vochtinbrengende producten die er bestaan tegen eczeem is Arganolie. 100% pure Arganolie dan wel te verstaan. Omdat het puur natuurlijk is, weet je zeker dat er geen chemicaliën of schadelijke producten aan toegevoegd zijn. Het wordt gewonnen uit pure Argan zaden, en heeft natuurlijke componenten om trots op te zijn. Het is bekend dat Arganolie op een natuurlijke manier de ontstekingen bij eczeem vermindert en verlichting geeft. Bovendien gaat Arganolie nieuwe uitbraken van eczeem tegen. Arganolie is rijk aan vitamine E, essentiële vetzuren en anti-oxidanten. Hierdoor geeft het het babyhuidje de voeding en bescherming die het nodig heeft. Een paar druppels Arganolie per dag vermindert al de jeuk en infecties terwijl het tegelijkertijd de huid hydrateert.
  • Zorg dat je kind zich niet kan krabben. Bij baby’s kan het al helpen als ze schone en zachte wanten dragen. Zorg bij oudere kinderen dat de nagels kort geknipt zijn zodat ze de huid niet kapot krabben. Te veel krabben veroorzaakt korstjes en zorgt dat bacteriën zich verder verspreiden en nieuwe infecties veroorzaken. Hou de huid vochtig zodat die niet jeukt.

Voorkomen is beter dan genezen. Onthou dus deze tips die verdere uitbraken bij jouw kindje kunnen voorkomen. Let op de verzorging van de huid, hydrateer, gebruik natuurlijke producten zoals Arganolie, en zorg dat je kind zo weinig mogelijk krabt.

Schrijf een reactie