Argan Cosmetica

Een Recept Voor Doe-Het-Zelf Lippenstift met Bessen

Een Recept Voor Doe-Het-Zelf Lippenstift met Bessen
Zelfgemaakte lippenstift! Kan het nog origineler?

Het is best wel zorgwekkend dat veel cosmetische producten die in de winkel te koop zijn schadelijke of giftige ingrediënten bevatten. Make-up, huid-, haar- en zelfs nagelverzorgingsproducten bevatten ingrediënten die schadelijk zijn voor de gezondheid of zelfs bepaalde soorten kanker kunnen veroorzaken.

Er is niks mis met goed voor je lichaam zorgen en er goed uit willen zien. Maar we moeten wel zeker weten dat we terwijl we dat proberen niet onze gezondheid op het spel zetten. De beste oplossing is om je eigen schoonheidsproducten te maken. Veel schoonheidsproducten kun je inderdaad zelf in de keuken maken. En het mooiste is dat het nog makkelijk is ook!

Heb je wel eens geprobeerd je eigen lippenstift te maken? Voor hen die van een “just bitten” look voor lippen houden is hier een recept voor doe-het-zelf lippenstift met bessen die precies die look geeft!

Doe-Het-Zelf Lippenstift met Bessen

Sta je te popelen om je eigen lippenstift te maken? Eerst moet je de ingrediënten bij elkaar zoeken.

Ingrediënten

Je hebt het volgende nodig:

  • Bosbessen – Je hebt bosbessen nodig omdat die precies die mooie bessenkleur hebben. Je hebt er maar 3 nodig.
  • 1 Framboos – Frambozen hebben een mooie roze kleur. Je hebt er maar één nodig.
  • Zaden van de Granaatappel – De zaden van de granaatappel geven je lippenstift die superheldere rode kleur! Je hebt maar drie zaden nodig.
  • Arganolie – Arganolie bevat anti-oxidanten en heeft krachtige vochtinbrengende eigenschappen die je lippen zacht en gehydrateerd houden en beschermen tegen schade. Bedenk dat ook je lippen onderdeel van je huid zijn. Ze hebben dus ook bescherming nodig. Je hebt maar een half theelepeltje Arganolie nodig. Als je geen Arganolie in huis hebt (wat wel zou moeten) dan kun je ook extra vierge olijfolie gebruiken.

Dat is alles wat je nodig hebt. Als je de ingrediënten hebt, neem dan een kleine kom om het brouwsel voor je lippenstift in te maken. Als je een vijzel met stamper hebt kun je die ook gebruiken. Je hebt ook een vork of zifter nodig om af te gieten en natuurlijk een flesje of potje dat groot genoeg is voor 5 gram van het brouwsel. Zorg dat het flesje of potje goed afsluitbaar is.

Aanwijzingen

Hier is hoe je je eigen lippenstift met bessen moet maken.

  • Stap Een – Prak de bosbessen en de framboos in de kom fijn met de achterkant van een lepel. Of in je vijzel als je die hebt.
  • Stap Twee – Pers het sap uit de zaden van de granaatappel in de kom. Knijp de zaden tussen duim en wijsvinger éën voor één uit.
  • Stap Drie – Voeg de olie toe en roer het mengsel met een lepel om.
  • Stap Vier – Giet de vloeistof uit het mengsel af in het potje. Dit was de laatste stap!

Je kunt de lippenstift met bessen met je vingers, een lippenborstel of een Q-tip op je lippen aanbrengen. Dit schoonheidsproduct blijft normaal maar een paar dagen goed, maar als je het in de koelkast zet wat langer.

Blijf je vriendinnen vragen onze Facebook pagina te ‘liken’, dan blijven wij tips voor gezondheid en uiterlijk posten!