Argan Cosmetica

De Geheimen van een Jonge Huid Ontsluieren

De Geheimen van een Jonge Huid Ontsluieren

Wat mensen ook van dermatologen zeggen, zij kennen de sleutel tot de waardevolle geheimen voor een jonge huid. Het verrassende is dat je niet onder het mes hoeft om er jong uit te zien. Hier zijn een paar tips die de toestand van je huid aanzienlijk kunnen verbeteren en ook de effecten van ouder worden kunnen vertragen.

Allereerst: regelmatige lichaamsbeweging is een must om je huid gezond te houden. Het klinkt vanzelfsprekend, maar je lichaam gezond houden betekent inderdaad je hele lichaam inclusief je huid.

Daarnaast is het regelmatig oefenen van je spieren goed voor de bloedsomloop. Het bevordert de toevoer van voedingsstoffen naar alle organen inclusief de huid zodat die niet bleekjes wordt.

Lichaamsbeweging is goed maar de juiste lichaamsbeweging is net zo belangrijk. Als je bijvoorbeeld de gewoonte hebt om de spieren in je nek en gezicht onder spanning te houden kan dat op den duur leiden tot verslapping van die spieren waardoor de omringende huid gaat verzakken. Probeer lol te hebben in de oefeningen. Beschouw het als een leuke en gezonde manier om jong te blijven.

Roken is absoluut uit den boze. Behalve dat het de zuurstoftoevoer naar de huid verhindert kan de huid er ook van verkleuren.

Het lijkt vreemd, maar wees niet teleurgesteld als je in het vliegtuig niet bij het raam zit. Passagiers bij het raam worden op grote hoogte blootgesteld aan hoge concentraties UV straling. Zelfs op de grond is het het beste om uit direct zonlicht te blijven en tussen 10 uur ‘s morgens en 4 uur ‘s middags niet naar buiten te gaan. Het is belangrijk om je altijd met zonnebrandlotion in te smeren. Breng ook dagelijks Arganolie op je huid aan. Arganolie beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en houdt de huid goed gehydrateerd.

Pel je huid niet af want daardoor worden de lagen eronder aan micro-organismen blootgesteld. Dat kan dan vervolgens tot irritatie leiden. Bacteriële infecties kunnen acne veroorzaken en mensen met acne krijgen vaak littekens.

Vroeg naar bed gaan is een must als je je jeugdige aanzien wil behouden. Het lichaam produceert ‘s nachts groeihormonen die de aanmaak van collageen bevorderen. ‘s Nachts is ook het beste moment om Arganolie op te doen omdat Arganolie enzymen bevat die eveneens de hoeveelheid collageen verhogen.

En natuurlijk, de ultieme gezondheidstip – dit geheim is al zo vaak ontmaskerd maar er zijn maar weinig mensen die het moeiteloos op weten te volgen. Eet gezond, bij voorkeur veel groenten en fruit, voor de voedingsstoffen die je huid nodig heeft. Eet geen zoet of zout junkvoer. Binnen een paar weken zal het resultaat daarvan al in je huid zichtbaar zijn.