Argan Cosmetica

5 Krachtige Anti-Acne Toevoegingen Aan Je Dieet

5 Krachtige Anti-Acne Toevoegingen Aan Je Dieet
Arganolie en donkere groenten zijn krachtig tegen Acne.

Acne is niet leuk om te hebben. Het is dan wel niet besmettelijk of dodelijk, maar het is erg moeilijk aan te pakken. Iemand kan zich onzeker, eenzaam en depressief voelen door acne, zeker als het een ernstige vorm is. Vooral tieners en jong volwassenen, en mensen met acne op hun gezicht, zijn zich daar erg van bewust. Acne kwijtraken is niet eenvoudig waardoor de stress nog erger wordt. Wat te doen? Hier volgen 5 krachtige anti-acne toevoegingen aan je dagelijkse dieet die het allemaal een stuk makkelijker maken.

Omega 3 vetzuren

Dit type olie, afkomstig van vis zoals forel, zalm, makreel of tonijn, is geweldig voor je huid. Omega 3 helpt de huid gezond en in balans te blijven. Hierdoor wordt acne voorkomen, teruggedrongen of genezen. Omega 3 vetzuren zitten ook in soja, vlaszaad of lijnzaad olie, sojabonen olie, en noten zoals walnoten en paranoten.

Vetarme yoghurt

Vetarme yughurt is goed voor je hele lichaam en dus ook je huid. Het bevat probiotica die de bacteriën in je huid bestrijden. Acne wordt heel vaak veroorzaakt door bacteriën die in je huid gevangen zitten. Vetarme yoghurt zorgt dat deze bacteriën niet je huid binnendringen, en is dus heel goed voor mensen met acne. Dit lekkere en gezonde product bevat levende culturen die je immuunsysteem sterker maken en je spijsvertering beter doen werken.

Arganolie

Arganolie komt van de noten van de Arganboom, en is een van de beste verdedigingen tegen acne. Arganolie is ontzettend rijk aan vitamine E, de beste vriend van je huid. Het helpt het niveau aan olie in het lichaam normaal te houden. Arganolie is ook rijk aan essentiële vetzuren en andere antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Een paar druppels van deze olie aan je maaltijd toevoegen, of gewoon innemen, en je lichaam krijgt de voedingsstoffen binnen die het nodig heeft om acne te bestrijden.

Bessen

Bosbessen, frambozen, aardbeien – bessen zijn niet alleen heel lekker als snack en gezonde toetjes, maar ze zijn ook geweldig voor je huid. Bessen bevatten antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen en daardoor vrij van acne houden. Hier volgt een goede tip. Als het het seizoen voor bessen is, koop er dan een heleboel, doe ze in waterdichte containers en bewaar ze in het vriesvak. Je hebt dan ook buiten het seizoen bessen.

Geweldige donkergroene groenten

Donkergroene bladgroenten zoals kool, spinazie en boerenkool helpen je huid glad te houden en vrij van acne. Ze zijn rijk aan zink, vitamines en mineralen die allemaal goed zijn voor je huid. Je kunt het met groenten nooit verkeerd doen. Gebruik ze dus in je maaltijden.
Als je er beter uit wil zien en je beter wil voelen, is gezond eten de eerste stap. Deze 5 krachtige anti-acne voedingstips helpen je het gevecht tegen acne te winnen. Of je nu een tiener bent of een volwassene, man of vrouw, een paar veranderingen aan je dagelijkse voeding helpt je een gavere huid te krijgen.