Argan Cosmetica

Zeg Vaarwel tegen een Droge Huid! Lees Hoe!

Zeg Vaarwel tegen een Droge Huid! Lees Hoe!
Arganolie stopt de jeukerige & droge huid.

Hoe voelt jouw huid aan? Als je huid zacht en glad is ben je een van die vrouwen waar alle andere vrouwen op de hele wereld jaloers op zijn. Als je last van een droge huid hebt ben je beslist niet de enige.

Er zijn veel factoren die een droge huid kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld veranderingen in seizoen, omgeving of hormonen, of slechte genen. Het goede nieuws is dat een droge huid behandeld kan worden en dat je geen duizenden euro’s hoeft uit te geven om je huid zacht en glad te houden. Het is zelfs vrij eenvoudig.

Hoe Je voor een Droge Huid Moet Zorgen

 1. Als je last hebt van een droge huid betekent dat dat je huid vocht tekort komt.

  Je moet elke dag hydrateren. Arganolie is een van de beste vochtinbrengende producten die vandaag de dag te koop is. Het is rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren, Vitamine E, Sterolen, Squaleen, Polyfenolen, Carotenoïden, Prostaglandinen, Linolzuur en Ferulinezuur. Deze componenten van Arganolie zijn niet alleen vochtinbrengend maar houden de huid ook jong. De huid wordt ook beschermd tegen schade door UV straling en vrije radicalen.

 2. Mensen die last hebben van een droge en schilferige huid zouden elke keer als de huid nat is geweest deze moeten hydrateren, en niet alleen na bad of douche.

  Na het afwassen zou je bijvoorbeeld je handen moeten hydrateren omdat water de essentiële oliën die de huid vochtig houden wegspoelt.

 3. Gebruik voor het wassen van je gezicht altijd milde reinigers met vochtinbrengende ingrediënten.

  Gebruik nooit zeep want dit droogt de huid nog verder uit. Je zou voor het wassen van het lichaam ook body wash moeten gebruiken. Zeep berooft de huid namelijk van zijn natuurlijke oliën waardoor deze uitdroogt.

 4. Neem geen heet bad of hete douche want ook daarvan droogt de huid uit.

  Lauw water is het beste. Blijf ook niet te lang in het bad of onder de douche. Te lang in het water blijven droogt de huid verder uit omdat water de essentiële oliën wegwast die de huid nodig heeft. Blijf niet langer dan 15 minuten in het bad of onder de douche.

 5. Dep je huid droog in plaats van als een gek met je handdoek over je huid te wrijven.

  Deppen helpt de huid het vocht vast te houden terwijl door wrijven de huid essentiële oliën en water kwijtraakt. Hierdoor droogt de huid verder uit. Het droogwrijven van een huid die toch al droog is kan ook huidirritatie veroorzaken.

 6. Exfolieer twee of drie maal per week.

  Door exfoliëren raak je de dode huidcellen kwijt die zich in die tijd hebben opgehoopt. Je lichaam produceert elke dag dode huidcellen. Laat deze dode huidcellen niet te lang zitten. Je moet exfoliëren en zeker als je een droge huid hebt.Je kunt bij de plaatselijke drogist een exfoliant kopen of je kunt zelf iets maken. Zout, suiker en een paar druppeltjes honing of olijfolie is een goed werkende mix waarmee je je lichaam kunt exfoliëren. Gewoon zachtjes over de huid wrijven en dan afspoelen.

Deze zes stappen voor een droge huid zijn beslist makkelijk te volgen.