Argan Cosmetica

Verwen Je Huid met Mild Zelfgemaakt Badzout

Verwen Je Huid met Mild Zelfgemaakt Badzout
Maak je zelf je badzout!

Een warm bad is altijd ontspanning en verwennerij. Maar veel badzout wat je in de winkel koopt kan je huid irriteren waardoor je bad niet meer zo ontspannend is.

Als je echt van je warme bad wil genieten zou je moeten proberen organisch badzout te vinden. Niet alleen wordt het water van organisch badzout zachter, het verhoogt ook het reinigende vermogen van je zeep. Op deze manier ontspan je zonder na je bad last te hebben van een geïrriteerde huid. Als bonus word je ook nog eens goed schoon.

Als je wat tijd omhanden hebt kun je ook zelf je eigen badzout maken. Als je je eigen badzout maakt heb je volledige controle over wat erin zit zodat je zeker weet dat je huid veilig is en niet gaat irriteren. Twee ingrediënten die je aan je badzout zou kunnen toevoegen zijn zeewier en Franse groene klei. Deze twee ingrediënten hebben een geneeskrachtige werking.

Als je je huid jong en gehydrateerd wil houden is blaaswier het beste zeewier. Dit heeft verzachtende, hydraterende en verjongende eigenschappen. Je kunt natuurlijke ingrediënten aan je doe-het-zelf badzout toevoegen. Met elkaar zorgen die ervoor dat je van een verlichtend en ontspannend bad kunt genieten.

Klaar om dit doe-het-zelf-project eens te proberen?

Dit Heb Je Nodig

 • Zeezout – Ongeveer een pond.
 • Zuiveringszout – 120 gram.
 • Bitterzout – Dit hoeft niet per se maar als je vermoeide en pijnlijke spieren hebt kan bitterzout verlichting brengen. Je hebt er 120 gram van nodig.
 • Organisch zeewierpoeder of poeder van Franse groene klei – Voor zeewier neem je 1 eetlepel, van de klei heb je 30 gram nodig.
 • Arganolie – Ongeveer 20 – 30 druppels. Je kunt ook een andere essentiële olie gebruiken. Arganolie is echter een uitstekende keuze omdat het veel stoffen bevat die weldadig zijn voor de huid zoals Vitamine E, essentiële vetzuren, Sterolen, Prostaglandinen en vele andere anti-oxidanten. Arganolie heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het verlichting brengt bij spierpijn en andere pijntjes.
 • Maatbekers en lepels
 • Een kleine kom
 • Een garde
 • Een doek
 • Een druppelaar
 • Een glazen pot met schroefdop

Aanwijzingen

 1. Doe het zeezout en het zuiveringszout in de kom.
 2. Voeg de Franse groene klei of zeewier toe en daarna het bitterzout.
 3. Doe met een druppelaar de Arganolie in de kom. Zorg er goed voor dat je telkens maar één druppel tegelijk doet.
 4. Roer het geheel met een garde door. Dek de kom af met een poreuze doek. Een nacht laten drogen. De volgende ochtend opnieuw met de garde doorroeren.
 5. In de glazen pot gieten en het deksel erop draaien.

Kun je niet wachten om je zelfgemaakte badzout te gebruiken? Voeg ongeveer een ons van het zout aan het warme badwater toe en blijf minstens 10 minuten in bad zitten.

Blijf je vriendinnen vragen onze Facebook pagina te ‘liken’ dan blijven wij tips voor gezondheid en uiterlijk posten!

Schrijf een reactie