Argan Cosmetica

Laat De Verborgen Glans Van Je Huid Zien: Tips Voor Exfoliëren

Laat De Verborgen Glans Van Je Huid Zien
Exfoliëren kan de verborgen glans naar voren brengen!

Problemen met droge, ruwe en doffe huid? Je staat niet alleen. Overal op de wereld hebben vrouwen te kampen met het probleem van een droge en doffe huid. Dof is het tegenovergestelde van glanzend en mooi en het is een ongewenste toestand van de huid. Van jongs af aan hebben we immers geleerd dat een heldere tint een must is en dat een gezonde huid een mooie huid is.

Wat is exfoliëren?

Een effectieve manier om die doffe huid kwijt te raken is exfoliëren. Exfoliëren is het proces waarbij de toplaag van de huid verwijderd wordt waar zich dode huidcellen hebben opgestapeld. Deze dode huidcellen zorgen dat je huid dikker wordt en er ruw en dof uitziet. Zonder dode huidcellen kan je moisturizer makkelijker de huid binnendringen en daar zijn werk doen.

Waarom moet je exfoliëren?

Exfoliëren versnelt reparatie en groei van nieuwe huidcellen. Wanneer dode cellen zich ophopen krijg je een ruwe en dikke huid. Door het exfoliëren worden de dode huidcellen verwijderd. En als je dode toplaag van de huid verwijdert wordt de fijnere helderder huid die daaronder zit zichtbaar.

Na verloop van tijd gaan deze dode huidcellen de poriën verstoppen. Hierdoor wordt de absorptie van moisturizers geblokkeerd. Exfoliëren maakt de poriën weer vrij en ontstopt ze. Hierdoor kunnen huidverzorgingsproducten de huid binnendringen en goed hun werk doen om de natuurlijke glans van de huid zichtbaar te maken.

Tips voor het Exfoliëren

Om te exfoliëren heb je een exfoliant nodig die de huid zacht maakt waardoor de dode huidcellen er makkelijk afgaan. Fruitenzymen zoals die van papaya vormen een effectieve en toch milde exfoliant. Ook korrelige stoffen zoals zout, suiker en koffie kunnen als exfoliant gebruikt worden.

Je kunt ook een puimsteen gebruiken maar pas wel op dat je het niet overdrijft. Als je te hard over je huid wrijft kan je huid mogelijk kapot gaan. Een beschadigde huid droogt sneller uit en wordt kwetsbaar voor infecties.

Exfolieer minstens een maal per week zodat dode huidcellen zich niet op kunnen hopen. Gebruik voor het exfoliëren geen spons. Een spons zuigt niet alleen water op maar ook de dode huid zelf. Dit vormt zo een ideale voedingsbodem voor bacteriën. In de winkel zijn speciale handschoenen verkrijgbaar voor het gebruik bij exfoliëren.

Vrouwen met een vettige huid zouden vaker, minstens twee maal per week, moeten exfoliëren. De overtollige huidolie verhindert namelijk dat dode huidcellen er makkelijk afgaan zodat iedere keer bij het exfoliëren maar een gedeelte verwijderd wordt.

Als je je gezicht exfolieert, gebruik dan producten die speciaal voor het gezicht bedoeld zijn. De huid op je gezicht is namelijk dunner en gevoeliger dan op andere delen van het lichaam.

Masseer meteen na het exfoliëren de huid met Arganolie om het vocht vast te houden. Deze olie zit vol met essentiële vetzuren en vitamine E dat de huid verzorgt en voedt. Arganolie zit ook vol met anti-oxidanten die zorgen dat de huid jong blijft. Wrijf bij het masseren voorzichtig en in cirkelvormige bewegingen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd tot reparatie en vernieuwing.

Maak je huid zacht, glad en glanzend door regelmatig te exfoliëren. Gebruik milde exfolianten en breng meteen na afloop een moisturizer zoals Arganolie aan.