Argan Cosmetica

Is Jouw Huid Te Droog? Je Kan dit Voorkomen!

Is Jouw Huid Te Droog? Je Kan dit Voorkomen!
Breng meteen na het douchen de moisteriser aan. Dan werkt het, het best.

Een droge huid is niet alleen een probleem in het koude jaargetijde. Ook in de zomer hebben sommige mensen last van een droge, jeukende en schilferige huid. Droge huid komt in de zomer zelfs heel vaak voor vanwege de activiteiten waar we onze dagen mee vullen. Veel mensen genieten van strand of zwembad. We zijn vaker buiten, we zweten door de hitte van de zon en we zijn te lang in het water. Hierdoor wordt de huid van zijn natuurlijke vocht beroofd en droogt uit.

Een droge huid voelt ruw aan en kan erg jeuken. Soms kan een erg droge huid ook rood worden en beginnen te steken. Je hoeft een droge huid niet te accepteren. Met de juiste verzorging speciaal voor de droge huid kun je je zachte huid weer terugkrijgen.

Waarschijnlijk was je niet van plan er deze zomer als een hagedis uit te zien. Als je huid eenmaal begint te schilferen moet je meer doen dan er alleen maar een flinke dosis lotion op smeren. Hier volgen een paar tips hoe je je huid de hele zomer lang zacht en gehydrateerd kunt houden.

 • Let Op Hoe Je Doucht

  Sommige mensen zijn dol op hete douches, welk seizoen het ook is. Zelfs in dit hete seizoen zijn er toch nog mensen die gloeiend heet water gebruiken voor bad of douche. Water berooft de huid so-wie-so al van vocht en nog meer wanneer dat water heet is. Gebruik in plaats daarvan handwarm water.

 • Breng Vocht Aan

  De huid produceert natuurlijke olie om zichzelf gehydrateerd te houden. De elementen en activiteiten die de huid van dit natuurlijke vocht beroven maken hem droog. Maar voordat je moisturizer opsmeert moet je weten dat het een groot verschil kan maken hoe en wanneer je dat doet.

 • Hoe en Wanneer Moisturizer Aan te Brengen

  Wanneer is nu de beste tijd om moisturizer op je huid aan te brengen? Dat is meteen nadat je onder de douche vandaan komt of uit het bad komt. Het is ook belangrijk dat je je huid droogdept en niet droogwrijft zodat er nog een klein beetje vocht op zit. Breng op deze vochtige huid een royale hoeveelheid moisturizer aan.

 • Marokkaanse Arganolie

  Je moet niet alleen weten hoe en wanneer je de moisturizer aan moet brengen. Het is ook belangrijk om een krachtige moisturizer te kiezen. Marokkaanse Arganolie is er zo een! Deze olie bevat veel voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen. Het zit vol met Vitamine E en essentiële vetzuren die van zichzelf al goede moisturizers zijn. Daarnaast bevat het ook Sterolen die helpen het vocht in de huid vast te houden. Arganolie houdt je huid niet alleen glad en vochtig, het beschermt de huid ook tegen schade doordat het anti-oxidanten als Vitamine E, Ferulinezuur, Polyfenolen en Carotenoïden bevat.

 • Exfolieer en Bescherm Je tegen de Zon

  Door te exfoliëren verwijder je oude huidcellen en komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte. Bescherming tegen de zon is in elk seizoen een must. Je kunt een zonnebrandlotion met vochtinbrengende eigenschappen gebruiken.