Argan Cosmetica

Heb Je Problemen Met Broos Haar? Los ze Snel Op!

Heb Je Problemen Met Broos Haar? Los ze Snel Op!
Verzorg je broze haar met Arganolie!

Zowel mannen als vrouwen brengen graag model in hun haar. Het is het haar wat ervoor zorgt dat iemand er iedere keer een beetje anders uit ziet zonder valse wimpers of make-up. Een andere haarstijl kan je jonger laten lijken, of juist ouder, hipper, sexier, volwassener, en soms kan het zelfs je aura veranderen. En dat is de reden dat mensen graag af en toe eens hun haar veranderen. Probleem daarbij is dat het stileren en de producten die je daarbij gebruikt schade aan het haar kunnen aanrichten. Continu met je haar bezig zijn en daarbij allerlei middeltjes gebruiken kan het haar broos maken. Hoe kun je broos haar voorkomen en het toch mooi in model brengen? Hier volgen een paar handige tips!

Broos Haar

Als je haar vocht tekort komt, wordt het broos. Het breekt makkelijk en wordt gevoelig voor elk beetje stress dat je erop aanbrengt. 90% van broos haar wordt veroorzaakt door een tekort aan water of vocht. Dit kan komen door te veel in de zon zitten, te vaak föhnen, en door schadelijke chemicaliën. Je haar wordt droog doordat er niet genoeg natuurlijke olie (talg) in je haar zit.

Water voor je Haar

Om een tekort aan vocht te voorkomen, helpt het als je elke dag voldoende water drinkt. Drink op z’n minst 2 liter per dag zodat je hele lichaam, inclusief je haar, voldoende vocht binnenkrijgt. Vooral in de zomer, wanneer je veel transpireert en je lichaam meer vocht verliest, is het drinken van veel water erg goed voor je lichaam.

Bescherming voor je haar

Let er altijd op dat je je haar goed beschermt. Of je nu op het strand zit, of je haar in model aan het brengen bent, hou altijd de gezondheid van je haar in de gaten. Als je bijvoorbeeld je haar aan het föhnen bent, zet de föhn dan niet te heet. Gebruik geen ruwe haarverf, haarlak of andere chemicaliën. Deze zullen zeker je haar beschadigen en broos maken. Ook het opsteken van je haar kan het beschadigen. Vermijd deze stijl zoveel je kan, en je haar zal gezond en sterk blijven.

Je Haar Hydrateren

Er zijn veel vochtbrengers te koop die beloven het haar zacht en sterk te houden. Maar één ervan heeft zich in de praktijk al uitstekend bewezen. Door Arganolie te gebruiken hou je het vocht in je haar vast. Het beschermt je haar tegen de zon en tegen de elementen. Bovendien neutraliseert Arganolie de talgproductie in je haar waardoor het goed gevoed en gehydrateerd blijft. Een paar druppels Arganolie houdt je haar ook onder moeilijke omstandigheden goed gevoed.

Breng van tijd tot tijd je haar in model en verander hoe je eruit ziet. Maar neem de juiste voorzorgsmaatregelen om je haar te beschermen. Je hoeft geen stapje terug te doen qua model of uiterlijk, maar wees wel voorzichtig met wat je gebruikt en hoe. Vergeet niet je haar te beschermen en te hydrateren!