Argan Cosmetica

Goed Omgaan met Hardnekkige Acne Littekens

Goed Omgaan met Hardnekkige Acne Littekens
Leer hoe Acne te behandelen!

OK, eindelijk ben je dan van je puistjes af! Op zichzelf al een hele prestatie… maar nu zijn er lelijke littekens overgebleven. Het is te veel van het goede. Het lijkt wel of je dubbel gestraft wordt – eerst krijg je puistjes, dan littekens. Als je van die littekens af wil, zul je eerst meer moeten weten over acne en littekens. Hier volgen een paar goede tips om snel van die littekens af te komen!

Drie vormen van acne:

  1. Lichte Acne – puistjes en meeëters
  2. Matige Acne – papules (rood ontstoken puistjes) en pustules (puistjes die in het midden wit zijn)
  3. Ernstige Acne – veroorzaakt nodules (bulten of cystes die pijnlijk zijn en gevuld met pus) onder de huid

De littekens zijn het ergst bij ernstige acne. Acne kun je het beste onmiddellijk behandelen, vooral als het een ernstige vorm is. Ga ook niet in de puistjes prikken want hier worden de littekens juist erger van. Bovendien kunnen door de vrijkomende bacteriën andere delen van de huid ontstoken raken. Open wondjes zijn ook gevoelig voor infectie; knijp dus geen puistjes uit!

Omgaan met Acne Littekens:

Littekens zijn onderdeel van het genezingsproces van puistjes en pukkels. Je kunt de genezing echter versnellen en je huid sneller smetvrij krijgen. Hier volgen enkele nuttige tips.

  • Gebruik goede zonnebrandolie – blootstellen aan de zon maakt acne littekens erger en moeilijker weg te krijgen. Gebruik dus zonnebrandolie als je naar buiten gaat.
  • Pulk niet aan de korstjes – aan de korstjes pulken of proberen deze weg te halen maakt de littekens erger. Onder de korstjes is de wond van de acne nog aan het genezen, en als het korstje weg is zie je dus een nog niet genezen litteken.

Arganolie voor Acne Littekens: Een Goede Bron van Antioxidanten

Arganolie, afkomstig uit Zuidwest Marokko, is een goed product voor je acne littekens. Arganolie is rijk aan antioxidanten en verwijdert acne littekens die anders blijvend zouden worden. De antioxidanten bestrijden vrije radicalen waardoor de huid sneller herstelt en littekens sneller genezen.

Arganolie wordt op natuurlijke wijze geproduceerd door vrouwen in Marokko. Zij verzamelen de vruchten van de Arganboom die alleen in hun gebied groeit, drogen de vruchten en persen handmatig de olie eruit. Er wordt niets aan de olie toegevoegd behalve water dat helpt bij het uitpersen van de olie. De olie wordt vervolgens afgegoten en verpakt. Het is dus echt een 100% natuurproduct.

Arganolie heeft diverse eigenschappen die goed voor de huid zijn en in het bijzonder voor acne. Het heeft een goede naam bij de bestrijding van acne en acne littekens. Als je problemen hebt met acne en de littekens die acne achterlaat, ga dan eens met Arganolie aan de slag en ontdek zelf wat een geweldig product deze olie uit Marokko wel niet is.