Arganolie Algemeen

Waarvoor Kan je Arganolie Gebruiken?

Waarvoor Kan je Arganolie Gebruiken?
De vele mogelijkheden van Arganolie!

De olie uit Marokko, genaamd Arganolie, heeft vele bijnamen. Twee van de populairste namen die zijn blijven hangen, zijn het vloeibare goud uit Marokko en Marokkaanse wonderolie. De olie is ook bij veel vrouwen over de hele wereld populair, van carrièrevrouwen, moeders, tieners en zelfs Hollywood-schoonheden en verschillende bekende persoonlijkheden.

Maar wat is dat toch met Arganolie? Waar wordt er zoveel over gepraat?

Arganolie voor huidverzorging

Arganolie kan helpen je huid gezond, mooi en jeugdig te houden. Dankzij het hoge gehalte aan anti-oxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden, squaleen, ferulinezuur en polyfenolen, kan de olie helpen rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken te voorkomen en zelfs te minimaliseren. Deze anti-oxidanten verbeteren ook de huidcelvernieuwing, waardoor het een krachtige anti-aging behandeling is.

Vitamine E, sterolen en essentiële vetzuren werken samen om de huid te hydrateren. Vitamine E is ook zeer geschikt om acnelittekens te verbannen en de essentiële vetzuren helpen bij de behandeling van acne door de overproductie van talg tot een beheersbaar niveau terug te dringen. Overproductie van talg is één van de vele oorzaken van acne. Tal van voedingsstoffen in de olie hebben ook anti-inflammatoire eigenschappen die helpen voorkomen dat acne erger wordt en ontstoken raakt. Het is geen wonder dat veel vrouwen over de hele wereld de olie in hun huidverzorging gebruiken.

Arganolie voor haarverzorging

Dezelfde voedingsstoffen die wonderen verrichten voor je huid doen ook wonderen voor je haar. Vitamine E en andere anti-oxidanten die aanwezig zijn in Arganolie helpen het haar sterk te houden en te beschermen tegen beschadiging. Ze helpen ook bij het herstellen van beschadigd haar. De krachtige hydraterende eigenschappen van vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen helpen om het haar glad en zijdezacht te houden. Vitamine E en essentiële vetzuren dienen ook als voeding voor de haarschacht en hoofdhuid. Met alle voordelen van Arganolie voor het haar is het inderdaad een uitstekende aanvulling op je set haarverzorgingsproducten.

Arganolie voor nagelverzorging

Ook de nagels hebben veel baat bij Arganolie. De vitamine E en essentiële vetzuren in de olie helpen de nagelriemen en nagelplaten te hydrateren. We weten allemaal dat het hydrateren van de nagels cruciaal is om te voorkomen dat nagels breken, scheuren en splijten. Vitamine E helpt de nagels ook te voeden, waardoor ze sterker worden en broze nagels worden voorkomen. Als je een gezonde en mooie set nagels wilt, zou je de olie in je set met nagelverzorgingsproducten moeten opnemen.

Arganolie als een ontspannende massageolie

Omdat Arganolie voedingsstoffen bevat met anti-inflammatoire eigenschappen wordt het ook gebruikt als een ontspannende massageolie voor vermoeide en pijnlijke spieren. Een aantal mensen met artritis heeft ook gemeld dat de olie helpt bij het verlichten van pijnlijke gewrichten.

Arganolie voor psoriasis en eczeem

Arganolie kan ook helpen bij het behandelen van de ongemakkelijke en pijnlijke symptomen van psoriasis en eczeem. De anti-inflammatoire eigenschappen van Arganolie en de anti-oxidanten zijn wellicht de belangrijkste spelers in het behandelen van de symptomen van deze twee inflammatoire huidaandoeningen.

Vraag je je nog steeds af waarom Arganolie zo in de belangstelling staat?

Koop een flesje en ontdek zelf de wonderen van deze olie!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht om de informatie te verspreiden.