Argan Cosmetica

Kan Sporten Uitbraken van Psoriasis Voorkomen?

Kan Sporten Uitbraken van Psoriasis Voorkomen?

De oorzaak van psoriasis is nog niet vastgesteld en het is nog steeds een mysterie. Medische deskundigen zijn echter van mening dat genen en activatoren mogelijk een belangrijke rol spelen bij deze huidaandoening.

Er wordt aangenomen dat psoriasis ontstaat wanneer iets het immuunsysteem aanzet om niet goed te reageren. Vanwege dit mysterie rond de oorzaak van psoriasis is een remedie voor deze huidaandoening nog niet gevonden. Het goede nieuws is dat er behandelingen zijn die helpen ongemakkelijke symptomen van psoriasis te controleren.

Mensen die aan psoriasis lijden, maken gebruik van verschillende behandelingen, variërend van voorgeschreven medicatie tot alternatieve methoden, van natuurlijke ingrediënten tot aanpassingen in levensstijl. De meeste alternatieve methoden om psoriasis te behandelen, zijn bedoeld om pijn te beheersen en te voorkomen dat de plekken zich verder ontwikkelen.

Sport: een alternatieve behandeling voor psoriasis

Sommige mensen die lijden aan psoriasis gebruiken sport als alternatieve methode om de huidaandoening te behandelen. Dit is wellicht niet zo populair als de andere alternatieve methoden, maar het aantal psoriasispatiënten dat sport gebruikt om hun symptomen te behandelen en beheersen is momenteel aan het toenemen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom veel mensen die last hebben van psoriasis niet zo enthousiast zijn om met sporten hun aandoening te behandelen. De eerste reden is dat ze bang zijn dat sporten een nieuwe uitbraak kan stimuleren en de tweede reden is dat de meeste psoriatische patiënten zich ongemakkelijk voelen om in een openbare plaats te gaan sporten. Echter, sport heeft bij een vrij groot aantal mensen die last hebben van psoriasis aangetoond dat het zeer nuttig is om de symptomen te behandelen en te voorkomen dat ze erger worden.

Hoe kan sport helpen bij het behandelen en beheersen van psoriasis?

Waarschijnlijk wil je weten waarom en waardoor sporten effectief is bij het behandelen en bestrijden van de symptomen van psoriasis. De afdeling dermatologie van het Baylor University Medical Center ontdekte dat sport een grote rol speelt in het voorkomen of beheersen van uitbraken van psoriasis. Wat is de reden hiervan? De reden gaat met name over gewichtsbeheersing. Sporten helpt mensen hun gewicht te beheersen. Het is gebleken dat mensen met psoriasis gemiddeld 7% zwaarder zijn dan mensen die niet aan deze huidaandoening lijden. Hoewel het verband tussen gewichtscontrole en psoriasis nog niet helemaal helder is, zijn artsen van mening dat de relatie te wijten kan zijn aan ontstekingen. Chronische ontsteking is vaak een gevolg van obesitas, wat psoriasis kan verergeren.

Iemand die zwaarlijvig is, heeft te veel lichaamsvet. Obesitas is niet hetzelfde als overgewicht. Een zwaarlijvig persoon is erg ongezond en hun gewicht ligt ver buiten de gezonde grens. Het belangrijkste verschil tussen obesitas en overgewicht is dat overgewicht veroorzaakt kan worden door het drinken van water, botten, spieren of vet terwijl zwaarlijvig zijn alleen het gevolg is van te veel lichaamsvet.

Wanneer een ontsteking optreedt, reageert het lichaam door meer vetcellen aan te maken, waardoor het zeer moeilijk wordt om het gewicht te beheersen.

Als je aan psoriasis leidt en zwaarlijvig bent, zou je veranderingen in je levensstijl moeten aanbrengen om obesitas te overwinnen en je kansen op uitbraken te minimaliseren. Gezonde voedingsmiddelen in je dieet opnemen en regelmatig sporten kan enorm helpen.