Argan Cosmetica

Je wilt Geen Droge Huid? Gebruik dan Argan Olie

Je wilt Geen Droge Huid? Gebruik dan Argan Olie
Gebruik Arganolie om van het jeukerige gevoel af te komen.

Veel vrouwen hebben hun eigen mengsel van thuisgemaakte moisturizers. Het onderwerp van zelfgemaakte moisturizers is erg populair, en heeft de aandacht van vrouwen over de hele wereld. De meest gestelde en vaak eerst gestelde vraag is of deze zelfgemaakte moisturizers effectief zijn. Het goede nieuws is dat ze in werkelijkheid erg effectief zijn in het gezond houden en bevochtigen van de huid.

Als je geen tijd hebt om je eigen zelfgemaakte remedie voor je huid te mengen, dan zou je een flesje Arganolie moeten halen om te gebruiken als moisturizer. Arganolie is rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren, polufenolen, sterolen, vitamine E, carotenoïden, ferulazuur en andere antioxidanten. De hoofdingrediënten van de olie hebben zowel een bevochtigende eigenschap als een antiveroudering eigenschap. Ook voor de acne huid is arganolie geschikt.

Je huid krijgt zeker de beste verzorging iedere keer dat je deze Marokkaanse arganolie aanbrengt.

Hier is een lijst van de meest effectieve moisturizers, recht uit je keuken.

  • Karnemelk

    Als je een zachte en gladde huid wilt, dan heb je karnemelk nodig. Je hebt misschien wel eens gelezen dat Cleopatra in een bad van karnmelk ging. Zij wordt tot nu toe gezien als de mooiste vrouw ooit op deze planeet leefde. Wat zit er in karnemelk dat de huid zacht en glad maakt? Melkzuur is het antwoord.Melkzuur werkt als een peeling en verwijderd droge en dode huidcellen, waardoor je dus een gladde en zachte huid overhoudt. Je bad vullen met karnemelk is echter wel een luxe waar je je zelf niet aan toe moet geven. Neem een washandje en drenk het in karnemelk of gewone melk (het liefst koud) en breng het zo op je huid aan. Laat het ongeveer vijf minuten zitten. Was de karnemelk daarna zachtjes af, zodat er wat melkzuur achterblijft.

  • Boter

    Wist je dat sinds oude beschavingen kariteboter wordt gebruikt als moisturizer? Als je denkt dat boter alleen is om op je brood te smeren of je maaltijden romiger te maken, dan heb je het mis. Boter is in werkelijkheid een goede remedie voor een droge huid, dankzij zijn hoge gehalte aan vitamine A en vitamine F.Je wist waarschijnlijk alleen maar dat vitamine A goed is voor je ogen, maar vitamine A helpt ook bij verlichting van droge huid, verbranding door de zon, insectenbeten, eczeem en dermatitis. Vitamine F helpt om de huid jong te laten aanvoelen en eruitzien.

  • Arganolie

    Arganolie wordt in Marokko veel in de keuken gebruikt. Maar wist je ook dat arganolie ook een plekje verdient op je nachtkastje of in de badkamer? Arganolie is een goede moisturizer voor de huid. Neem het van de Marokkaanse vrouwen aan die dagelijks met het droge klimaat van de woestijn te maken hebben. Arganolie is echt geweldig. Het baat niet alleen onze gezondheid, maar geeft ons ook schoonheid. Deze Marokkaanse olie bevat een linolzuurverbinding. Deze lipide houdt vocht in de huid. Het bevat ook antioxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke effecten van UV straling.

Dus als je zin hebt om iets uit je keuken klaar te maken voor je huid in plaats van tegen de honger, let dan op deze dingen.