Argan Cosmetica

Kan Arganolie Beschadigd Haar Herstellen?

Kan Arganolie Beschadigd Haar Herstellen?
De vitamine E in Arganolie helpt de schade aan je haar te herstellen.

Het is verbazingwekkend hoe een nieuw kapsel het uiterlijk en zelfs het vooruitzicht van een persoon kunnen veranderen.

Mannen en vrouwen staan erom bekend verschillende kapsels in hun leven aan te meten.

We knippen, krullen, ontkrullen, groeien, binden, klemmen, scheren en kleuren ons haar en brengen er gel, wax, modder en andere stylingproducten in aan.

Voeg hieraan toe het feit dat velen van ons, vooral vrouwen, hun haar vaak na een bad of douche droogföhnen.

Al deze hairstyling, stylingproducten en –middelen die we voor ons haar gebruiken, kunnen een enorme schade veroorzaken.

Blootstelling aan de elementen kan ook leiden tot problemen met je haar. De zon, wind, koude temperatuur en vervuiling kunnen enorm veel van je haar eisen.

Beschadigd haar is vaak het gevolg van te veel stylen, overmatig gebruik van styling middelen en haarproducten, en langdurige onbeschermde blootstelling aan de elementen.

Sommigen kunnen te maken krijgen met droog haar, onhandelbaar haar, gespleten haarpunten, broos haar en zelfs haaruitval door al het misbruik waaraan het is blootgesteld.

Wie wil er nou elke dag een slechte haardag? Ik zeker niet en velen zullen hier hetzelfde over denken.

Een slechte haardag kan iemand chagrijnig maken en zelfs een grote impact hebben op je zelfvertrouwen.

In een wereld waarin uiterlijk belangrijk is, of we dit nu toegeven of ontkennen, is het een feit dat de meesten van ons het belangrijk vinden hoe we eruit zien.

Ongeacht of het de samenleving is die dit voorschrijft of niet, de waarheid is dat we beoordeeld worden op ons uiterlijk.

De meesten van ons zouden absoluut niet op een sollicitatiegesprek willen verschijnen met slordig of slecht haar, tenzij je een rockster bent.

Maar zelfs rocksterren hebben een “goede manier” om hun slordig of slecht kapsel te presenteren.

Marokkaanse Arganolie herstelt beschadigd haar

Vandaag de dag zijn er veel producten op de markt te krijgen die het haar verzorgen of herstellen.

Toch moet je er rekening mee houden dat niet al deze producten de schade aan je haar ongedaan kunnen maken.

Sommige producten bevatten tevens ingrediënten die de schade alleen maar verergeren en potentieel zelfs enorme gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Marokkaanse Arganolie zit boordevol vitamine E

Als het om het herstellen van beschadigd haar gaat, dan is Marokkaanse Arganolie één van je beste opties.

Arganolie bevat een grote hoeveelheid vitamine E. Vitamine E herstelt, vernieuwt en repareert effectief schade veroorzaakt door overmatig stylen en de elementen.

Vitamine E is tevens een krachtige antioxidant. Waarschijnlijk weet je al wel dat antioxidanten ons lichaam beschermen tegen de ongenadige effecten van vrije radicalen. Tal van natuurlijke antioxidanten, zoals fenolen, zijn in de olie te vinden en maken het haar sterker door cellulaire membranen van het beschadigde haar te herstellen. De schoonheidsindustrie heeft de olie zelfs aangeprezen als één van de beste middelen voor het behandelen van beschadigd haar.

Arganolie en onverzadigde vetzuren

Andere componenten van de olie die het haar enorm ten goede komen, zijn de onverzadigde essentiële vetzuren. De onverzadigde essentiële vetzuren oftewel OEV’en zijn eigenlijk essentiële voedingsstoffen voor haarporiën en -wortels. Deze OEV’en verstevigen de proteïne verbindingsstructuren van het haar waardoor het haar sterker wordt en gespleten punten worden vermeden.