Koken Met Culinaire Arganolie

Varkensgebraad Met Een Speciale Smaak

Varkensgebraad Met Een Speciale Smaak
De speciale smaak is natuurlijk Arganolie!

Als je van een beetje pit in je eten houdt maar ook weer niet te veel dan is dit gerecht echt iets voor jou.

Dit varkensgerecht met veenbessen kost je 15 minuten voorbereidingstijd al moet het daarna nog wel een uur in de oven staan. Het bevat ongeveer 293 calorieën, 33 gram eiwit en 21 gram koolhydraten (al kan dat een beetje afwijken). Dit recept voor Varkensgebraad met Veenbessen is voor 6 tot 8 personen maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk aanpassen. Laten we beginnen met de ingrediënten bij elkaar te zoeken.

Wat Je Nodig Hebt:

 • Veenbessensaus – een kwart liter, bij voorkeur in de vorm van jelly
 • Zout – een theelepel
 • Peper – een halve theelepel
 • Sinaasappelsap – 120 ml
 • Basterdsuiker– 50 gram
 • Varkensgebraad– ongeveer 3 pond, bij voorkeur zonder bot
 • Culinaire Arganolie– om vlak voor het serveren over het varkensgebraad te sprenkelen

Voor dit recept heb je dus niet veel ingrediënten nodig en die ingrediënten zijn bovendien makkelijk te vinden. Is het klaarmaken van dit gerecht dan een heel gedoe? Absoluut niet! Kijk maar eens hoe makkelijk het is!

Aanwijzingen

 1. Meng zout en peper in een kleine schaal en strooi dit mengsel over het vlees. Zorg ervoor dat het vlees in zijn geheel bedekt is. Maak de oven klaar en smeer een pan met bakvet in. Leg het met zout en peper bedekte vlees in de pan en laat het 40 minuten lang op 175 graden in de oven bakken. Het vlees moet met de vette kant boven en onbedekt in de oven liggen.
 2. Terwijl het vlees in de oven aan het bakken is meng je in een steelpan grondig de veenbessensaus, sinaasappelsap en basterdsuiker. Met dit mengsel gaan we het vlees bedekken als het gaar is. Zet de pan op het vuur en kook op middelhoog vuur totdat het volledig opgelost is en er geen klonten meer in het mengsel voorkomen.
 3. Sprenkel als het varkensvlees en de glazuur klaar zijn ¼ van de glazuur over het vlees. Terug in de oven doen en nog 20 minuten extra bakken of totdat de inwendige temperatuur 60 graden is. Smeer het vlees terwijl het in de oven staat in met de rest van het glazuur.
 4. Laat het vlees als het klaar is 10 minuten staan om af te koelen. Hierdoor trekt het glazuur beter in het vlees dat de smaken ervan opzuigt en toch warm blijft. Gebruik het nu nog resterende glazuur als extra jus voor het gebraad en voilà. Je hebt nu 6 tot 8 borden Varkensgebraad met Veenbessensaus en een beetje extra pit. Sprenkel er voor nog meer extra smaak onmiddellijk voor het opdienen een beetje culinaire Arganolie overheen.