Argan Cosmetica

Met Psoriasis Omgaan, Leer Hier Hoe!

Met Psoriasis Omgaan, Leer Hier Hoe!
Breng regelmatig Arganolie aan, dit verzacht de jeuk.

Tot op de dag van vandaag is psoriasis voor veel wetenschappers nog steeds een raadsel. Psoriasis is een huidaandoening die optreedt wanneer de huid te snel groeit. Het resultaat is dat huidcellen zich opstapelen omdat de overtollige huid niet snel genoeg afgeschud kan worden. Hierdoor ontstaan beschadigingen van de huid.

Er zijn in werkelijkheid 5 typen psoriasis. Deze zijn vulgaris, guttata, pustulosa, inversa en erytrodermie. De meest voorkomende is de psoriasis vulgaris. Ongeveer 80% van de mensen met psoriasis heeft dit type. Psoriasis vulgaris wordt gekenmerkt door plekken met dikke huid die er schubachtig uitzien en een zilverachtige of rode kleur hebben. Deze dikke plekken kunnen overal op de huid voorkomen maar meestal zitten ze op ellebogen, knie‘n, lage rug of het hoofd.

De Oorzaak van Psoriasis

Psoriasis is erg complex en tot op de dag van vandaag proberen wetenschappers achter de geheimen van deze huidziekte komen. Een combinatie van erfelijkheid plus verkeerde signalen van het immuunsysteem spelen een belangrijke rol bij psoriasis. Daarnaast speelt ook een trigger, zoals een verwonding aan de huid, een keelontsteking of een stressvolle gebeurtenis een rol bij de ontwikkeling van psoriasis. Deze triggers zijn echter niet absoluut. Een trigger die bij de ene persoon tot psoriasis leidt hoeft dat bij iemand anders helemaal niet te doen.

Ongemakken van Psoriasis

Psoriasis is niet levensbedreigend maar brengt wel veel ongemak met zich mee. Gedurende flare-ups kan iemand met psoriasis ernstige jeuk en soms ook pijn hebben. De huid kan barsten en gaan bloeden en ook dat kan bijzonder pijnlijk zijn. Omdat veel mensen niet bekend zijn met psoriasis blijven ze vaak uit de buurt van psoriasis pati‘nten of staren ze met onvriendelijke blik aan. Vaak schamen mensen met psoriasis zich over hun situatie. En ze voelen zich nog extra buitengesloten omdat sommige mensen hen mijden. Mensen denken dat ze psoriasis kunnen krijgen door bij hen in de buurt te komen of door ze aan te raken. Psoriasis is niet besmettelijk! Je kunt het niet krijgen door in dezelfde ruimte te zijn als iemand met psoriasis of door iemand die het heeft aan te raken.

Met Psoriasis Leven

Psoriasis heeft flare-ups en tijden dat het rustig is of zelfs weg blijft. Maar altijd komt na een tijdje weer een nieuwe flare-up en zo gaat dat maar door. Hier volgen enkele tips voor de huidverzorging als je psoriasis hebt.

  • Breng regelmatig Marokkaanse Arganolie aan

    Deze olie uit Marokko is een krachtige moisturizer voor de huid. Als je psoriasis hebt moet je je huid gehydrateerd houden om flare-ups te verhinderen. Flare-ups kunnen ernstige jeuk veroorzaken en een gebarsten huid die makkelijk gaat bloeden.Arganolie zit vol met voedingsstoffen die essentieel zijn voor de huid. Het zit vol met Vitamine E wat een krachtig vochtinbrengend product is. Het voedt ook de cellen. Ook zit het vol met essenti‘le onverzadigde vetzuren die de huid gezond houden. De Sterolen in de olie houden de huidcellen gezond, verminderen infecties en stimuleren de processen die de huid voeden. Sterolen houden ook vocht in de huid vast.

  • Vermijd Zwembaden Met Veel Chloor

    Chloor kan de huid irriteren en flare-ups veroorzaken.

  • Vermijd Bijtende Chemicali‘n

    Hieronder verstaan we ook wasmiddelen. Als je per se wasmiddelen moet gebruiken draag dan katoenen handschoenen met daaroverheen rubberen handschoenen. Draag ze niet langer dan 20 minuten.